Регистрация Вход

Към себе си

 • 5.00 Рейтинг: общ рейтинг: 5.00 (4)
много слаба слаба добра много добра страхотна
ePUB Без защита Съвместим с всички устройства

Анотация: Понесени от вълната на своето "днес", удивително е колко малко се сещаме за нашето "вчера". Улисани в мимолетните си грижи, забравяме, че е достатъчно само да протегнем ръка и цялата благодат на познанието щедро да изпълни мислите ни. Марк Аврелий е ... прочети още

Електронна книга

Цена:: 5.95 лв.

Хартиено издание

Цена:: 7.95 лв.

Анотация

Понесени от вълната на своето "днес", удивително е колко малко се сещаме за нашето "вчера". Улисани в мимолетните си грижи, забравяме, че е достатъчно само да протегнем ръка и цялата благодат на познанието щедро да изпълни мислите ни.

Марк Аврелий е един от прекрасните примери как животът, отдаден на хората, продължава отвъд физическата смърт. Затова словото на този голям философ е живо и днес и ни дарява смирената си истинност, за да ни възроди и спаси.

Ревюта

В свят като днешния, в действителност като българската дневникът-наставление на Марк АврелийКъм себе си” е събитие и спасение. Със своето универсално и мъдро звучене, думите на римския император и философ са стожер във време на фалш и безчестие и ширеща се липса на хора за пример; във време на мълниеносна промяна и несигурност и все по-осезаемо чувство на безсилие и безсмислие.

Именно усещането за един неотменим вътрешен Аз превръща тази книга в източник на себепознание и изконни принципи.

Писана в продължение на десет години след 166 г. на старогръцки език, тя съдържа дванадесет части (книги) в духа на стоическата философия, на която Марк Аврелий посвещава начина си на живот и възгледите си.

Към себе си” е съкровена изповед, искрени и дълбокомислени разсъждения за човешкия разум и душа, обществото, божественото, смъртта и живота, тленността и вечността…

Актуалното звучене на книгата, създадена преди осемнадесет века във времена на остри социални проблеми и непрестанни военни действия, я правят неотменим и верен водач във всяка житейска ситуация.

Тя е етичен кодекс за за всеки човек от всяко време и място!

Която и страница да отгърнеш, всеки параграф блести със зрялост и проницателност. Затова с основание „Към себе си” се смята за една от големите скъпоценности в литературната съкровищница, нареждайки се редом до великолепните трактати „Дао дъ дзин” на Лао Дзъ и „Изкуството на войната” на Сун Дзъ.

Любина Йорданова, Хеликон Русе
 • Мнения за книгата (0)
 • Издател: Хеликон
 • Език: български
 • Формат: ePUB
 • Защита: няма
 • ISBN: 9789542984146
 • Съвместим с:
 • е-Четци
  Android устройства
  iPad
  PC / Mac
  Amazon Kindle

изпрати мнениеМнения за книгата (0)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg