Регистрация Вход

Изкуството на войната

 • 5.00 Рейтинг: общ рейтинг: 5.00 (6)
много слаба слаба добра много добра страхотна
ePUB Без защита Съвместим с всички устройства

Анотация: Тази книжка, създадена преди повече от 25 века, е малка, на съдържа огромна мъдрост. Тя е не само знаменит военен трактат и наръчник по военно дело, но и безценен учебник как да побеждаваме и да станем господари на съдбата си. Нейната поетичност и яс ... прочети още

Електронна книга

Цена:: 3.95 лв.

Хартиено издание

Цена:: 5.95 лв.

Анотация

Тази книжка, създадена преди повече от 25 века, е малка, на съдържа огромна мъдрост. Тя е не само знаменит военен трактат и наръчник по военно дело, но и безценен учебник как да побеждаваме и да станем господари на съдбата си. Нейната поетичност и яснота са пример как дълбоките философски прозрения могат да се обяснят на хората просто и безхитростно. И скъп дар от епоха, която като че ли подценяваме, а от която всъщност би следвало да се учим.

ключови думи: , , , , ,

Ревюта

Изкуството на войната“ от Сун Дзъ е книга, която трябва да прочетем на младини или поне във възраст, когато все още водим своите лични битки. Наистина, писана преди повече от две хиляди и петстотин години, книгата се отнася предимно за войните, водени от държавите по онова време и е била наръчник за пълководци. Но днес, когато живеем в един относителен мир, когато дори сме жертви на този мир и ни липсват качествата на нашите деди, преживели войните, тази книга ще ни е от голяма полза в чисто психологически план. Отучихме се да воюваме, разглезихме се, свикнахме с удобствата на новото време и забравихме най-важното – че по-голям враг от себе си нямаме. Техническият прогрес доведе до психически регрес. Дисциплината и характерът са решаващи за личността. Точно това ни казва древният мъдрец в „Изкуството на войната“. Сун Дзъ е китайски военачалник, мислител и стратег, името му означава „майстор Сун“, за живота му се знае малко, но се превръща в легенда и оказва голямо влияние върху азиатската история именно със своя трактат. Известно е, че е участвал в множество битки, като повечето от тях са били срещу превъзхождащ противник. „Изкуството на войната“ съдържа 13 глави, като всяка от тях е посветена на отделен аспект на войната. За азиатците книгата отдавна се е превърнала в настолна класика и я познават добре дори по-малко просветените хора. Разбира се, мъдростта на китайския воин се изучава и в университетите по цял свят като ръководство по бизнес стратегии или водене на войни. Текстът на книгата се ползва дори в компютърните игри, примерно StarCraft. В действителност, съветите и напътствията надхвърлят чисто военното приложение и се отнасят успешно до всяко едно обществено устройство. Така „Изкуството на войната“ (издадена от Хеликон) се превръща във всеобхватен философски трактат, който е задължителен за мислещия човек. Особено в днешната наша „мирна“ епоха. Ние няма „да открием топлата вода“. Сун Дзъ го е направил много отдавна.

от Хеликон

 • Мнения за книгата (0)
 • Издател: Хеликон
 • Език: български
 • Формат: ePUB
 • Защита: няма
 • ISBN: 9789542984115
 • Съвместим с:
 • е-Четци
  Android устройства
  iPad
  PC / Mac
  Amazon Kindle

изпрати мнениеМнения за книгата (0)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg