Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 9.75 лв.


Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 12.96 лв.

Тайната история на премиера и приятелката му – банкерка, на живота и кариерите им. Скандален разказ за най-тъмните сенки в биографиите им, за онова, което ги събра. Сензационен прочит за подземията и върховете на живота.

Книга, за която се говори в Европа и по света, макар че у нас се мълчи!

Четивото е политически трилър за Проекта с код Бойко Борисов, за паролите му, за тайните в този сценарий за управление, за публичната наметка, с която е обвит и за всичко онова, което се случва, прави и създава години наред тайно у нас - без знанието, участието и съгласието на народа...

***

«Това общо впечатление за българския премиер се задълбочава от току що излезлия бестселър „Тайният проект Бойко Борисов”, пълен с фрапиращи факти. Тъй като издателството било заставено със съдебно решение да остави празни страници  и изчисти документацията в главата за корпоративни и персонални интереси, а заради личната си безопасност авторът предпочел анонимност, книгата станала особено търсена.»

немската правителствена радиостанция „Дойче Веле”, западни медии и др.

Бележка на издателството:

Въпреки натиска не бяха допуснати бели страници и въпреки заплахите авторът остави името си на кориците.

Веднага след оставката на премиера Бойко Борисов, през март и април 2013 г. съдилищата най-сетне се произнесоха по две дела, заведени по членове от Наказателния кодекс още през 2010 г., с които се искаше освен другото и:

  • забрана на книгата,
  • забрана за преиздаванията й,
  • конфискацията й от разпространителската мрежа и книжарниците.

Исковете бяха отхвърлени.За автора:

Книгите на Григор Лилов, въпреки че не са преведени на английски, са във фондовете на библиотеката на Американския конгрес, политологическите центрове по света и университети от Бръшляновата лига (от Харвард до Йейл). Те са и сред най-продаваните у нас.

Автор е на бестселъри като „Дуел”, „Операция Президент”, „Тайните на големите играчи”, „Либийска връзка”, „Най-богатите българи” и др.

Той е сред най-известните автори на разследването у нас и често цитиран от световните издания. Във връзка с негови публикации са създавани временни парламентарни комисии при демокрацията, а при социализма са отменяни Решения на Политбюро, на ЦК на БКП и Валутната комисия. 

Носител е на национални и международни награди за журналистика, Сред призьорите е на националния конкурс „Репортер на годината” и е  отличен с голямата награда на американската фондация „Свободна и демократична България” за първото у нас журналистическо разследване на „Мултигруп”.

Григор Лилов е завършил журналистика в СУ „Климент Охридски” и „Икономика и организация на труда” в УНСС.

Работил е дълги години в централните медии, познат е като остро перо, редактор и бизнес и крими-наблюдател в „168 часа”, „Труд”, „Кеш” и др. медии.

от браво / дата: 23 дек 2016

Браво, но понеже живеем все още по социалистическите правила, явно скоро няма да можем да я прочетем тази книга. Явно нищо не се променя- управляват ни все по-големи и по-големи тикви. Поради тази причина преди векове са ни завладели османците, а сега пак поради същата причина са на път отново да го направят, защото такива боклуци се докопват до властта, с цел единствено лично облагодетелстване. Това е безродник, без душа и сърце, този човек е нещастник и освен да го съжаляваш и презираш друго отношение не заслужава.

от NikoD40 / дата: 26 яну 2014

Много интересно поднесен стил на автора -догадки и факти които всеки може да сглоби в собствен пъзел от своята си гледна точка . Харесва ми и препоръчвам ! Надявам се да видим и други Е-книги от същия автор .

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg