Регистрация Вход

Новини

На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов

На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов На връчването на „Цветето на Хеликон”: Господинов чете Геров, министърът на културата - Яворов
01/07

Георги Господинов спечели наградата „Цветето на Хеликон” за най-продавана българска книга през изминалата година във веригата „Хеликон”. С покупките си читателите избраха романа му „Физика на тъгата” за книга на годината между номинираните за наградата „Хеликон”, която се дава за съвременна проза от едноименната верига. Церемонията по връчването на приза се състоя в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” на 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. На второ и трето място в читателската „класация” са книгите на Калин Терзийски „Ной дава последни указания на животните” и на Александър Секулов „Господ слиза в Атина”.

 

„Благодаря на читателите. Има много млади, които четат. Романът няма да стане бестселър, нито сериал. Тъгата не продава, други неща продават. Изненадан съм, че такъв нелек тип книга печели младите. Книга е само тази, която е отваряна. Четящият човек е красив. Дори торбичките под очите на четящия човек са по-различни от тези на другите. Литературата е много утешително нещо”, заяви носителят на „Цветето на Хеликон”.

 

Министър на културата Владимир Пенев пръв поздрави Господинов и постави началото на щафетното четене, която „Хеликон” инициира по повод Международния ден на книгата и авторското право.

 

Повече подробности тук

виж всички Новини