Петдесет нюанса по-тъмно

Автор: Е. Л. Джеймс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 58

Издател Бард
Преводач Цветана Генчева
Брой страници 512
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 456 грама
Размери 14x20
ISBN 9789546553379
Баркод 9789546553379
Категории Секс, еротика, Книги

"Докато го гледах как крачи из стаята като хищник в клетка, гневът полека ме напусна. Присъствието му тук, в дома ми, след като си бях мислила, че всичко между нас е свършило, ме разтапяше. Обичах го и сърцето ми беше преизпълнено с опияняващ възторг."

Забранявана и отричана, но неизменно обичана, трилогията „Петдесет нюанса” е попкултурен феномен, който завладя света!
Ню Йорк Таймс

„ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА“ РАЗБИВА ВСИЧКИ РЕКОРДИ!
Трилогията достигна 30 млн. тираж по света – една от най-бързо продаваните поредици, като остави зад себе си романите на Дан Браун и Дж. К. Роулинг.

Е Л Джеймс: „Напълно съм изумена от успеха на моите книги!“
ПЕТДЕСЕТ НЮАНСА ПО-ТЪМНО

Изплашена от ексцентричните сексуални наклонности и мрачни тайни на Крисчън, Анастейжа скъсва с него, за да започне нова кариера в американско издателство.
Но копнежът продължава да владее всяка нейна мисъл и когато той й предлага нов договор, тя не може да му устои. Страстната им връзка отново се разпалва. Скоро Ана научава за изтерзаното минало на своя наранен, напрегнат и властен господин Петдесет нюанса повече, отколкото е смятала за възможно.
Докато Крисчън се бори с вътрешните си демони, Ана трябва да се изправи пред гнева и завистта на жените, с които той е бил преди, и да вземе най-важното решение в живота си.
Решение, което може да вземе единствено сама...


Книга за жените, които не се страхуват да изказват на глас копнежите си!
Нюзуик

Ключови думи: Горещи страсти, Топ 50 за последните 10 години, Книги-филми, Любовта е страст, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, Любов и страст

от dogmata / дата: 30 апр 2016

Ако съдя по стила на писане, тя е поредната бездарница; абе казвам ти; трудно може да се намери жена, която да умее да пише. Сякаш е правила копи-пейст от други бездарни авторки. Няма как да си загубя от времето дори за един бърз поглед по редовете на книгата. Отказвам да повярвам, че е била бестселар; това просто е търговски трик за предизвикване на интерес. Определено мъжете по-добре пишат любовни романи; па дори, ако щете един Маркиз Дюсад.

от Ника / дата: 11 мар 2016

Съгласна съм с Отчаян, но за съжаление това е действителността в България. И все пак е по-добре масата тъпоглавци да чете такава булевардна помия (все ще ги накара да поразмишляват малко, дори и за най-елементарното в живота), отколкото изобщо да не чете. Представете си тогава какво дъно ще ударим.

от ллл / дата: 15 фев 2016

Страхотна книга..Една доста различна романтика от обичайните ,но беше доста интересно да чета как се обичат тези двамата ... След първата книга бях с много лошо впечатление за Крисчън ,докато тук го преоткрих като един наистина лудо влюбен мъж ,които е готов на всичко за своята любима ! Препоръчвам !

от Не отчаяна / дата: 07 авг 2015

Съгласна съм с Отчаян но във всички времена е било така - има само една малка част от хората ,които харесват и четат стойностна литература.Въпросната "трилогия на нюансите" се чете от почитатели на списания и фейсбук-профили,

от Славена / дата: 31 мар 2015

Здравейте! Казвам се Славена и съм самo на 15. След доста четене на коментари и след прочитането на трилогията реших да изкажа своето мнение.
Тези книги са направени за хoра кoитo нямат задръжки. Книгите са изключителнo интересни и те вмъкват в света си!! Мнението ми е, че писателката има талант oсoбенo в този тип жанр. Вярно е че има повторения на секс сцените в книгите и са доста еднакви, но нека не се захващаме за най малкoтo... За мен е важен смисъла на самата книга. Чух доста за трилогията и в крайна сметка реших да я прочета и всъщност надмина oчакванията ми. Тези книги разкриват един свят в кoйтo има любов, страст, живот, а и не самo. Вижда се че след 3 гoдини книгите вълнуват ужаснo мнoгo хора.Въпреки, че има какво oще да се желае поздравявам писателката и ужасно бих искала следваща книга.

от Иван Генов / дата: 30 мар 2015

Няма ли край този сив кошмар?

от Отчаян / дата: 29 мар 2015

Знаете ли какво показва тази книга? Показва ни, че масата от населението е проста. За мен е много жалко автори като Фридрих Ницше, Ърнест Хемингуей или Джордж Оруел (давам за пример тях, защото нямат нищо общо нито като стил, нито като произведения) да имат по-малко коментари на произведенията си от някаква жалка комплексирана женица, която дори не може да избегне повторенията в книгите си. Другото жалко е, че считате Дан Браун и Дж.К.Роулинг(нямам нищо против нея, във втори клас Хари Потър ми беше любимата книга) за класика. Осъзнайте се! Докато нещо подобно е най-четената книга, не ни очаква нищо добро. За съжаление светът изпростява все повече и този литературен "шедьовър", както го наричате нагледно подкрепя твърденията ми.

от Петя Иванова / дата: 28 мар 2015

Уникална книга .Страшно увлекателна .Тук не става въпрос само за секс мили хора ,а за любовта .Изгледах и филма ,също страхотен
с изключително точно подбрани артисти отговарящи на описанието в книгата Анастейжа и Крисчън ????страхотни....

от туити / дата: 04 мар 2015

Една дума-страхотна! С нетърпение чакам да се захвана с третата част.Проблемът е ,че започна ли я трудно я оставям.Отдавна не се бях увличала така.Какви пластове бе хора?!?,ако искате сложни книги четете философска литература.А тази книга е за по-широко скроени хора,лека,приятна .Супер си е .

от Ана / дата: 01 фев 2015

" Всеки си има мнение, но тази книга наистина е феномен, защото изкара на бял свят нещо, което до сега криехме дълбоко в себе си! " Комплексите си!И на 16 какво разбираш от любов и секс бе детенце

от Габриела / дата: 01 фев 2015

Плюс това, както някой е посочил в друг коментар, книгата описва тайната мечта на всяко момиче на планетата(айде не всяко, че наистина ще се отчаям, ако всяка съвременна мома мечтае за това)-лошото, богато, красиво момче се влюбва в грозничката, не толкова богата и популярна девойка. Простичък начин за избиване на комплекси....
И повторенията, и това забравих да спомена, сериозно ли? На български съм чела няколко глави, но на английски т.е оригинал на всяка страница се повтарят поне три думи по няколко пъти. Съжалявам, но аз ще го напиша даже по-добре.

от Габриела / дата: 01 фев 2015

Оставила зад себе си Роулинг и Дан Браун. Вие шегувате ли се? Отказвам да повярвам, че това е една от най-продаваните книги на десетилетието. Или 90 процента от населението се състои от подмокрящи се 15-годишни момичета, или просто същото това население масово е затъпяло и е стигнало дълбините на простотията. Книгата е еднопластова, героите са недоразвити, сюжетът е нереален и изключително банален, стилът на писане е елементарен и достъпен за 7-годишно дете, което току-що се е научило да чете....А да не говорим колко е повърхностна цялата тая история, и как от героите друг аспект освен сексуалния им нагон просто не се разглежда.
Но дори и една книга само със секс сцени(Колкото и да е глупава тя) може да бъде написана увлекателно, интересно...да бъде използван език, по който да си проличи, че писателят разполага с повече думи от мен. Но тази книжчица просто не е от тях.
И това че едно нещо е популярно, от кога означава, че то е качествено? Господи, качествените неща рядко са комерсиални, особено що се отнася до изкуство.

от Гравицапа / дата: 11 ное 2014

Книгата е пълна боза! Написана за духовни личинки. Още една тухла в стената на простотията.

от Администратор / дата: 14 юли 2014

към Ivanoff: "Петдесет нюанса сиво" е първа част от трилогията.

от Ivanoff / дата: 13 юли 2014

Искам да попитам, коя от трите се води първа част и коя от тях е най-интересна? Благодаря предварително.

от минерална вода / дата: 30 юни 2014

Прекрасна книга!

от До Някоя / дата: 11 яну 2014

В оригинала думата moan i smirk, hooded eyes и около 100 глагола се повтарят по около 30 пъти на всяка страница. Никак не преувеличавам, защото съм чела книгата само на английски. Английският ми е на академично ниво и работя само с него и с още два западни езика (казвам го в случай, че решите че чета като лаик) , Да не говорим че ситуациите към края толкова си приличат, че човек не знае кога последно чете точно същото. Книгата е написана нескопосано, набързо, незадълбочено, но определено запълни дупка в... не в литературата, а в масово-културната сфера на забавления и развлечения за свободното време.

от Някоя / дата: 07 дек 2013

Относно коментарите за лошия стил на писане и повторенията, препоръчвам да я прочетете в оригинал, естествено ако можете!!!!!!!!! Тогава единствено може да вините преводачите. :D Книгата е невероятна, и определено не е за ограничени хора.

от ! / дата: 04 сеп 2013

До 036 - а Вие може би трябва да се върнете в 6-7 клас, за да научите начините за избягване на повторенията. А те са доста, и ако имате поне достатъчната обща култура за тази цел, не бихте писали в едно изречение два пъти"как".

от Любима / дата: 04 сеп 2013

Книгата е меко казано ужасна.Скучна,еднопластова,дори и еротика и секса не са нищо особено.Поредния бълвоч.

от Nathalie / дата: 26 авг 2013

Не ми харесва да пиша коментари във форуми. Но и аз като всички останали имам мнение по въпроса и понеже съм съгласна и с поддръжниците, и с противниците на трилогията, ще напиша своя коментар.
Относно стила на писане и сюжета. Стилът е ужасен, ама наистина ужасен, мисля, че това е кратко и пълно описание и не е необходимо да дълбая повече, но пълната липса на разнообразие в описанието на ситуациите показва и пълната липса на професионализъм у авторката.
Относно сюжетът, да изтъркан е - изключително богат и невъобразимо красив мъж, който има ореол на леко лошо момче (всички жени си падат по лоши момчета) и, който отгоре на всичкото не е на 70, а само на 28, се влюбва в не особено богато, скромно и не до там красиво момиче, което изобщо не се интересува от богатството му. Това, сигурна съм, е тайната мечта на всяка жена и именно за това този сюжет винаги е вървежен. До тук всичко е ясно като бял ден.
Кое обаче е това, което кара толкова много хора да харесват книгите? Отговорът е прост - любовта, но не само това, че в книгите са описани герои, които просто се обичат, а и, че са готови да направят всичко един за друг, независимо какви ще бъдат последствията. Другото, което кара жените (а и мъже) да се потопят в тази история е, че в нея е описана грижата, която героят полага за героинята, защото жените, колкото и силни да се представят пред света, винаги са имали и винаги ще имат нужда някой мъж да се грижи за тях, защото полагането на грижа дава ясна представа за любовта, която другият изпитва.
На последно място - сексът. Сексът описан в трилогията дори и не се доближава до BDSM, защото липсва голяма част от шестицата - връзване и дисциплина, доминиране и подчинение и садизъм и мазохизъм. Книгите само леко клонят към тази култура и начин на живот, но почти не я засягат. Въпреки че авторката се е опитала да вмени на героя проява на садизъм, според мен това е просто едипов комплекс, който е избил по някакъв начин.
В резултат на всичко казано, книгата ми хареса и не ми хареса поради горепосочените причини и все пак, всеки има право на свое мнение :).
Поздрави!

от Мих. / дата: 07 юни 2013

Досега прочетох първите 2 части и мога да ви кажа, че тази книга ме изпълни тотално.. Наистина адски много ми хареса дотук.. Сега започвам и третата.. Сигурна съм, че и тя ще е изключителна, както първите 2 части.. И мога да препрочитам всичките наново и наново..Това е моето мнение все пак..

от МИСИс Б. / дата: 24 мар 2013

До номер 28/29: мисля, че първо трябва да научиш, че се пише НЕ ЗНАМ. Боже, наистина се чудя как толкова много българи НЕ ЗНАЯТ как да пишат!!! Явно са много НЕЗНАЕЩИТЕ правилата, които сме учили във втори-трети клас.

от АННА БЪЛАША / дата: 19 мар 2013

И втората я прочетох на 1 дъх. Не мисля, че съм си изгубила времето. :)

от nina / дата: 10 мар 2013

много е интересна

от Костадинова / дата: 24 яну 2013

Истината е , че мнозинството са влюбени в трилогията! Това трябва да говори достатъчно!
Останали никой не е сложил примка на вратовете - трилогията НЕ Е за сухари!!!

от Aquamarine / дата: 18 яну 2013

Здравейте! Първо искам да вметна , че щом има оставено място за коментар , всеки може да си изкаже мнението , било то негативно или не. Няма смисъл да се обиждате един друг.
Аз прочетох и трите книги в рамките на две седмици , което само по себе си говори , че са ми били интересни.Първоначалната линия в книгата не е нищо особено - богат мъж предлага на младо момиче сексуална връзка , в замяна на което той се грижи за нея. Предполагам това дори се е случвало и на повечето от вас.Но завръэката ми хареса.Аз лично нямам нещо против да чета за любов.Все пак е леко четиво и не натоварва по никакъв начин.Изразява мнението на авторката и моето също , че с подходящия подход всеки човек може да се промени към добро.Също така доказва , че семейството и децата са нещото , за което наистина си струва да се бориш.
На места Анастейша ми идваше прекалено досадна с любопитството си , а Крисчън като че ли много драматизираше.Някои изрази и фрази се повтаряха ужасно много.Не забелязах кой знае каква оригиналност в изказа.Наистина в този случай бих казала , че най-вече голямата реклама беше решаваща за успеха на книгата.А относно секса съм малко разочарована.Не прочетох кой знае какво.Завързване на очите , белезници - в днешно време това не го ли правят всички.Че и много повече от това...Някой сцени със секс ги прескачах , защото по едно време взеха да ми доскучават.
Въпреки всичко това обаче аз съм "ЗА".Трилогията ми хареса.Не мисля , че трябва да сравняваме авторите. Ако имаше четвърта книга , щях да прочета и нея , но не бих ги чела всичките пак . А бих чела Роулинг за 15 път. Поне разбрах какво е "фистинг".
Ако се чудите дали да прочетете книгите , просто ги прочетете.

от В. / дата: 09 дек 2012

Тези книги са уникални. И трите. Мога да кажа само едно нещо - не се сравняват с класики като Дан Браун, но няма да има подобна книга в скоро време. Тя отприщва нещо, което криехме в себе си досега. Фантазиите ни. Както за мъжете филмите с този подтекст са чудо на чудесата, така тази книга е фантазия за жените. След Петдесет Нюанса Сиво, темата за женските мечни и за живота на Доминиращ и Подчинена, вече не е табу. Можем спокойно да кажем, че тази трилогия заслужава интереса който предизвика. Аз съм на 16, прочетох книгите, защото ми бяха препоръчани от приятелка и съм и благодарна. Защото в основата на сюжета не е само секс и играчки и удоволствие. Основата е любовна история. Как любовта може да промени човек като Крисчън Грей, който се е отказал от всякаква любов. Анастасия е лъчът светлина, който го променя и го кара да погледне на света от хубавата страна. Всеки си има мнение, но тази книга наистина е феномен, защото изкара на бял свят нещо, което до сега криехме дълбоко в себе си!

от М. / дата: 09 дек 2012

на мен книгата ми хареса! Защо се заблуждаваме след , като всички знаем , че в днешно време секса движи света?! Наистина романа е различен от тези в днешно време, но това го прави единствен и неповторим. За мен дълбокия замисъл на книгата е, че когато една жена обича е готова на всичко!!!

от Ludata / дата: 25 ное 2012

Власт, секс и пари! Това е новата действаща ценностна система в света. Идеята е плоска без замисъл само секс, правила ,ресторанти, забавления и нищо повече.Тук там се споменава за детството на главния герой,от немай къде може би... и хоп книгата се превърнала в бестселър.Чудя се да се смея или да плача?....незнам...

от Ludata / дата: 25 ное 2012

Власт, секс и пари! Това е новата действаща ценностна система в света. Идеята е плоска без замисъл само секс, правила ,ресторанти, забавления и нищо повече.Тук там се споменава за детството на главния герой,от немай къде може би... и хоп книгата се превърнала в бестселър.Чудя се да се смея или да плача?....незнам...

от Гошето / дата: 31 окт 2012

Това изглежда като нов розов роман с меки корици от "Арлекин - светът на любовта", хехе

от Петър Николов / дата: 29 сеп 2012

Не съм чел тази книга, но след тази статия няма и да я прочета. http://линкът е изтрит от администратора

от Браво, Ха ха / дата: 11 сеп 2012

Точно и на място! И за вечната слепота към силните ни, добри черти, за българските автори (определено има много добри, не само в раздел съвременен роман, друг е въпросът, че не им стиска да ги издават), за книгата и правото на вкус и избор. Еваларка!

от към Ха Ха / дата: 08 сеп 2012

Евала за последния коментар

от Ха хА / дата: 08 сеп 2012

С едно трябва да се съгласим всички ,прочетохме книгите .Лично аз ги прочетох защото всички ми говореха колко страхотни били .И ето за пореден път се убедих че мнението на другите не важи за всички.Няма да плюя книгата ,въпреки че не ми хареса .Единствено ще се обоснова защо това е така .Абсолютната липса на смислен сюжет .И за тези който ще ми кажат да вървя на майната си понеже искам повече смисъл и чета само психология ще кажа ,всеки си има мнение и това е моето .Само че има нещо което според мен е много нечестно има толкова много по добри автори (дори български ,да не повярва човек ) който се борят да преуспеят и да могат да видят творението на мислите и фантазията си на бял свят ,а това не се случва .И какво излиза всичко е въпрос на късмет .Радвам се че авторката на тази книга така е преуспяла , Както се казва за всеки влак си има пътници .И не че се заяждам просто ще кажа нещо което мисля че трябва .Да казваме неща от сорта на "както само българите могат " Негативните неща ги имат всички народи .Само защото има хора които изтъкват тези лоши маниери като чисто български карат всички останали да си мислят че те наистина са типични наши черти .Не се излагайте и не поставяйте всички под общ знаменател .Най -малкото е детинско .И това ви го казва човек на 17 години .

от Jay / дата: 29 авг 2012

Прочетох книгите на английски, защото не можах да ги изчакам да излязат на български. Много ми хареса поредицата. Доста е интересна и не е като повечето излязли напоследък книги. Може да не е изпълнена с някакви велики мисли и да няма задълбочени размисли над живота и т.н, но всеки си има вкус и не мога да разбера защо веднага започват обидите за книгата. Спокойно мога да кажа, че много ми харесва поредицата и бих я препрочела отново.

от До К / дата: 29 авг 2012

Единствено и само за **** става дума. Другото е пълнеж.

от Катя / дата: 21 авг 2012

Към Ваня
Д***т не се води с обиди, нито пък това може да бъде довод.Всеки е свободен да изрази мнение в един свободен форум.Всеки има право да харесва или не дадено произведение. И именно различното мислене е ценно когато някой реши или вземе решение дали това произведение би го заинтригувало.

от Ваня / дата: 21 авг 2012

хареса миииииии !!! прочетох първата както се казва " на един дъх" и нямах търпение за излезе 2-та част :)))) а относно това че книгата е тъпа ами вие които не я харесвате пък пишете тука сте 3-ти по-тъпи!

от Катя / дата: 20 авг 2012

Един американски професор ми зададе въпрос-"Защо плюете чалгата, а след 1-2 чашки ракия всички потропвате"
Че и тази книга- дали е върха на литературата.Ами не е. Но има еротика /различна от общо практикуваната/ и определено провокира. А това дали ни е срам или не, че имаме нездраво любопитство по темата няма да ни направи нито по-глупави, нито по-умни.

от Ели към "К" / дата: 20 авг 2012

Ако имаш предвид дали има сексуални сцени , да има.Лично мен ми харесва историята,все пак всеки може да изкаже личното си мнение...

от К / дата: 19 авг 2012

За ***** ли става въпрос в тази книга?

от Ренета / дата: 18 авг 2012

А ти като не я харесваш защо искаш да я дискутираш? Аз ако не харесвам нещо няма да си направя труда даже и да коментирам ... :)

от читателка / дата: 17 авг 2012

Абе, хора, харесали книгата, я говорете какво точно ви хареса така в нея...Като гледам, предимно спамите с нищоказване и опити за морализаторстване..

от Ренета / дата: 17 авг 2012

Има отирицателни мнения, защото са чели книгата на английски ... но с нетърпение чакат да се издаде на български и да си я купят ... Какво? Срам ви е да си кажете, че ви е харесала ли? Или какво? Все нещо не ви харесва ... айде спрете да четете еротика и си четете психология, за да не дразните другите читатели и ВАС с такива "плоски" книги!

от българин / дата: 17 авг 2012

"типично по български"?!...на българина все българина му е виновен

от Бояна / дата: 17 авг 2012

Ами как има отрицателни мнения, като книгата още я няма???? Оле, майко мила, хора без работа. Аз си я купувам в понеделник :)

от Таня / дата: 16 авг 2012

Поредицата е интригуваща, не се отличава с някакъв впечатляващ, дълбок стил и т.н., но те кара да продължаваш да четеш.. харесвам я като цяло, но да надмине Роулинг за мен е неразбираемо.

от Мирена / дата: 14 авг 2012

Роуз точно за възпитание говорим. И да, типично по български друго мнение не се приема и това не е само за книгите за съжаление. Всеки има право да харесва, каквото иска, но това явно е в нормалните държави.

от Роуз / дата: 13 авг 2012

Скъпи читатели, само едно не мога да си обясня. След като прочетох коментарите и по първата и по втората книга, не мога да разбера защо всички влизат в такъв сблъсък. Всеки приема книгата различно. Аз например я възприемам като една шантава любовна история. Тези, които не я харесват-да, ще има и такива, само не знам защо трябва да показват ниската си култура и да обиждат авторката. Поредицата може да е еротика, авторката може да не пише като Роулинг, но света я чете тая книга. Разбирам, всеки има мнение и правото да го изкаже, но защо да се стига до такива конфликти, обиди за книгата и авторката и прочие... Напишете си мнението и край, не знам защо си показвате ниското възпитание и то точно тези, които си нямат и понятие от писане. Щом книгата се продава, значи стила на писане на авторката е нещо ново, интригуващо и интересно. Самата тя не е и предполагала, че поредицата й ще придобие такава известност. Затова, въпреки че знам че сме българи и ни е в кръвта да се обиждаме и скачаме така срещу тези с различно мнение, моля ви дръжте се малко на ниво!

от Мирена / дата: 13 авг 2012

Абе четете си Ролинг и Браун, колкото искате. Всеки има нужда да чете, каквото му харесва.
Предпочитам нещо по-леко, с което да си прекарам приятно времето, отколкото гореизброените.
И да - любов е. Защо да не е?

от към Ели / дата: 11 авг 2012

Това ако е любов, здраве му кажи

от Ели към "ttd" i "..." / дата: 10 авг 2012

Понякога идва момент, в който просто искаш да четеш за любов и нищо повече.Бързо и лесно разбираемо...При мен зависи от настроението ;D

от Рени / дата: 10 авг 2012

... Леле, толкова се радвам .... :))))))))))))))))

от ... / дата: 09 авг 2012

„Напълно съм изумена от успеха на моите книги!“

Ха-ха, и аз напълно се изумявам как подобни графомански боклуци изобщо виждат бял свят... явно много са се занижили критериите на хората.

от ttd / дата: 09 авг 2012

"като остави зад себе си романите на Дан Браун и Дж. К. Роулинг"

Е, просто не мога да се съглася! Намирам го за абсурдно, пък колкото си иска да е добра книгата...
Не може да й се прави сравнение с недостижимия талант на Роулинг, съжалявам. Това е нереално...

от Ели / дата: 09 авг 2012

Нямам търпение да излезе новата книга (party) !!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Всеки носи своя багаж от миналото. Но способен ли е всеки да го зареже някъде по пътя и да продължи нататък...?!?


Възможно ли е Крисчън да го направи... Може ли Ана Стийл да му помогне...


Е, това е само един хитов роман! Нали?!?


Но е факт...макар че принцове на бял кон няма - на всеки може да се случи – всеки има избор – да живее с товара на миналото, или да се отдаде свободен на бъдещето...


Независимо какво ще донесе то!


Е Л Джеймс „завръзва“ интригата със  сива вратовръзка и й слага красива маска. Остава ни да чакаме до септември, за да разберем продължението!

Елена Бойчинова, Хеликон Витоша

Във втората част на забележителната поредица на Е Л Джеймс  не е просто  продължението на една любовна история, а разказ за истинската любов – онази, която може да победи и най-трудните предизвикателства. Читателят за пореден път се убеждава, че силата на истинските чувства може да накара човек да преоткрие себе си.

Кристина Бобева, Хеликон София - Славейков

Във втората книга на трилогията Крисчън и Ана изминават дълъг път един към друг за съвсем кратко време. Откакто са заедно тя открива за себе си повече, отколкото през целия си живот.


За Крисчън Грей нейното удоволствие е единственото му желание и очаква Ана да се държи по определен начин, когато обаче тя не го прави, това му действа едновременно предизвикателно и стимулиращо. За Анастейжа той е петдесет нюанса извратеност, а в нейно присъствие той се чувства цял.


Дали става дума за укротяване на опърничавата или укротяване на опърничавия, всеки, който я прочете може да прецени. Струва си!

Живко Спасов, клиент на Хеликон Шумен