Прекариатът - новата опасна класа

Автор: Гай Стендинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Труд и право
Преводач Атанас Владиков
Брой страници 396
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 435 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546082039
Баркод 9789546082039
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Книгата "Прекариатът - новата опасна класа" на Гай Стендинг предизвиква сериозен размисъл върху текущите глобални процеси на промяна на трудовия пазар и представлява особен интерес за политици, икономисти, синдикалисти и всички онези, загрижени за изграждането на едно по-справедливо общество.
Неолибералните политики и институционални преобразования промениха състава на съвременния трудов пазар, в който несигурната заетост се превърна в структурен елемент. Резултатът от този модел, прегърнат в различна степен от правителства от всякакъв цвят, е зараждането на глобалния прекариат - една нова класа, наброяваща милиони хора в света, лишени от всякаква трудова и житейска стабилност и сигурност, хора с краткосрочна или временна работа, с несигурен доход, без ясна трудова идентичност и перспективи за кариера, без трайна принадлежност към някаква професионална общност, без адекватни социални и икономически права, което ги поставя в неравностойно положение. Защо се разраства тази класа? Какъв е статусът на тези хора? Какви са страховете и тревогите им? Могат ли съществуващите модели и решения да отговорят на техните желания и надежди? Не предизвиква ли вече техният гняв политическа и социална нестабилност в обществото? Мнозина от тези хора могат да бъдат привлечени от популистки политици и неофашистки послания, както вече се наблюдава навсякъде в Европа, в САЩ и другаде. Точно това превръща прекариата в опасна класа.

от син пролетарски / дата: 11 юни 2013

Никаква особена политика не е направила капитализма по-лош от това което е в същност и никаква политика не може да го направи по-добър!
Изходът е само в неговото премахване - окончателно и безвъзвратно!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]