Регистрация Вход

Конете

 • 3.21 Рейтинг: общ рейтинг: 3.21 (464)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: От неговите фотоси чувам тропота...
Като главен редактор на единственото специализирано списание за коне и конен спорт ЕЗДА, за пет издателски години съм работила с доста фотографи. И трябва да си призная, че текучеството зад обектива на ЕЗДА от ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 15.00 лв.
Купи

Електронна книга

Цена:: 9.99 лв.

Анотация

От неговите фотоси чувам тропота...
Като главен редактор на единственото специализирано списание за коне и конен спорт ЕЗДА, за пет издателски години съм работила с доста фотографи. И трябва да си призная, че текучеството зад обектива на ЕЗДА от фотографи от най-различен калибър бе и е голямо. Това е така, защото коне се снимат много трудно. Второто нещо, което трябва да си призная е, че дълго време работихме без да се познаваме лично, без да съм стиснала фотографската му десница. Снимките му бяха моста на нашето доверие. И в това бе куриоза на интерактивното ни общуване с Димитър Христов.
Естествено, че го намерих в мрежата. Фотографиите на коне в сайта му ме поразиха.Окото му бе хванало всичко, което се очаква от един кон. Мощ, грация, устрем, вихър...В четириногите черни красавци всеки мускул е трептене и усилие, всеки скок е полет над препятствието. Всичко това Димитър успява да запечата в миг.
Не съм виждала по-добри кадри от дисциплината надпрепускване. Галоп, нагайка, хвърчаща кал, устремен жокей, око на кон... и всичко това в един кадър.
Когато се снима един кон, за мен това е повече от изкуство, а Митко сякаш е помолил коня да позира. Това е магия. Табуна или стадото като че ли са по - лесни за запечатване. Но и в двата случая съм убедена, че Димитър Христов се разбира с конете. Което се удава на малцина.

Екатерина Дончева
Гл. Редактор на списание ЕЗДА

Димитър Христов

националност:
българин
значими произведения:
Конете
за повече информация:
www.54ka.org
Димитър Христов

Димитър Христов е роден през 1978г. в гр.Варна.

Завършва Националната художествена академия през 2003г.

Отличен с награди от редица конкурси в областта на фотографията и дигиталната графика. Негови творби са публикувани в престижни международни списания. Автор е на завладяващи фотографии, свързани с конете и конния спорт.

Ревюта

Изящество, красота, елегантност, сила, живителна индивидуалност и неповторим оригинален стил – това са фотографиите на Димитър Христов.

Конете – символ на свободолюбивата природа и неукротимата воля. Те съчетават в себе си храбростта на лъва, зрението на орела, бързината на елена, ловкостта на лисицата..

Разгръщайки това произведение на изкуството, попадам на откъси от класически световни литературни произведения.

 И ако конете някъде са с „дълга шия“ и „красиви форми“, другаде – непокорни или с „врат – дирек и гръб – ковчег и със сърце на змей“, то е защото от всяка страница лъха непокорството в света на дивата природа и желанието на хората да я опитомят.

Венета Иванова, Хеликон Добрич

Голямата страст на автора към конете помага за създаването на тези уникални фотографии. Творби, толкова прекрасно изваяни от светлина, че са напълно достойни да изобразят това важно за човека животно - конят. А текстовете, избрани от близкия до Хеликон Димитър Христов, допълват всяка една от фотографиите, създават красиво чувство на почит към тези животни.

Радостин Найденов, Хеликон Витоша
 • Мнения за книгата (4)
 • Издател: 54ka
 • Година на издаване: 2011
 • Брой на страници: 60
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 264 грама
 • Размери: 21x23
 • Баркод: 1155695000008

изпрати мнениеМнения за книгата (4)

Подреди по:
Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg