Регистрация Вход

Затворисърце

 • 3.41 Рейтинг: общ рейтинг: 3.41 (37)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: „Затворисърце“ (нарочно изписано заедно) е първият роман на младия поет.
„Само не ме пускай“ казва онова необикновено момиче в ухото на героя, след като се любят за пръв път.

Този роман прави това с читателите си.
Подвеждащо лесен. Подозрително ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 16.00 лв.

Анотация

„Затворисърце“ (нарочно изписано заедно) е първият роман на младия поет.
„Само не ме пускай“ казва онова необикновено момиче в ухото на героя, след като се любят за пръв път.

Този роман прави това с читателите си.
Подвеждащо лесен. Подозрително дълбок.
Константин Трендафилов идва.
Захари Карабашлиев

Ти не можеш да спасиш никого – нито себе си, нито другите. Любовта обаче винаги ще те връща към мястото на престъплението… Към отказа да осмислиш собствената си вина. Или към способността да живееш предимно чрез вината. Константин Трендафилов ни предлага честен и изящен, направо стремителен роман, с много входове към българската история от 90-те години насам – и почти без изход. Но може ли да има изход от истината за нашето време.
Марин Бодаков

Две мъжки съдби, белязани от любовта. С различни любими, но с патила почти еднакви. Срещат се случайно и един на друг разказват живота си – откровено, честно, без страх. Романът на Константин Трендафилов попива техните разкази, за да ни ги предаде увлекателно и живо. И разбираме, че когато любовта говори, всичко друго замлъква смирено. Отворете „Затворисърце“, за да чуете гласа на тази беззаветна любов.
Митко Новков
ключови думи:
 • Мнения за книгата (7)
 • Издател: Жанет-45
 • Година на издаване: 2017
 • Брой на страници: 312
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 342 грама
 • Размери: 13x20
 • ISBN: 9786191863143
 • Баркод: 9786191863143

изпрати мнениеМнения за книгата (7)

Подреди по:
 • докладвай

  учудвам се от възторжените мнения, които прочетох. Тези, които са ги написали въобще чели ли са други книги, или тази им е първата. Единственото обяснение за изключително ниското качество на книгата е възрастта на автора. Това е разширено съчинение на ученик в девети клас. Просто е имал повече време да развие някакви словесни полюции. Гледал е "Изкуплението Шоушенк" няколко пъти и е решил, че може да напише нещо подобно в български вариант. Това е първата българска книга, която реших да прочета от така наречена нова вълна. И спирам отново. за да пишеш се изисква талант, ако го нямаш е добре някой да го каже честгно в очите за да спреш навреме. Такъв е случаят с това момче.

 • докладвай

  Как е възможно въобще ? Няма такова дъно ! Плоско, кичозно, непоследователно, направо като съшито и сякаш нарочно са взети думички от различни места, и са поставени самоцелно, за да иглежда объркващо. Другаде няма как да срешнеш подобна каша. Съжалявам да го кажа, но това са най-зле изхарчените ми 16 лв. за книга от години насам !

 • докладвай

  Прекрасен стил на писане, живи и ярки герои и човешки истории.
  "Затворисърце" успя да отвори сърцето ми. Това е книга за живота, за човешките терзания и чувства, за прошката, за обичта, за вечната борба между човека и света. Накара ме да осъзная толкова много неща, за които съм била сляпа до сега. Светът е огромен, а в незначителността на всеки един човешки живот се крие смисълът на съществуването ни. Бог ни е създал такива, каквито сме. Определил е индивидуалните ни пътища, хората, с които ще се срещнем. На нас ни остава само да чакаме, да вървим по пътя си. И, ако ни е отредено, да срещнем любовта.
  Тази книга потвърждава философията, че не всичко е такова, каквото изглежда. Препоръчвам я на всеки, който желае да се досегне до едно невероятно четиво, което свири на струните на сърцето ти с нежни пръсти.
  Браво, Константине! Браво, че се осмели да чувстваш и да предаваш емоциите си чрез думите. И благодаря, че излекува душата ми с книгата си. Благодаря.

 • докладвай

  към Янина: Вашето гласуване с 5 звезди е отчетено. Но рейтинг системата показва крайната оценка от гласувалите, която е средно аритметично на всички генерирани вотове.

 • докладвай

  Първо искам да започна с това, че ми беше невъзможно да оставя 5 звезди рейтинг. Поради някакъв технически проблем опцията е м/у 1-4 (оправете си сайта).
  Книгата за мен е уникална! Аз лично имах занижени очакваня към нея. Точно като Илияна Кирилова, която предполагам, не я е чела. Мислех, че или нещо няма да и стига или ще е преиграна. Изненада ме изключително приятно. Не знам дали с откровния си непринуден разказ в първо лице или разбитите във финни детайли описания, но аз лично се потопих в нея и успях да да се докосна до всеки един от образите и. Зад семплата, но интригуващата история се крият множество дълбоки морални въпроси и отговори, кръстопъти и житейски истини. Написана е образно и красиво.
  Моите поздравления!

 • докладвай

  Първо написана нещо, което трябваше да бъде стихосбирка; сега е написал нещо, което трябва да бъде роман (все под опеката на мама и тати, разбира се). Може би следват: Епопея, Трилогия, нова Библия, в които да изрази творческите си (не)способности...?
  Поставям в една графа с налудния Радослав Гизгинджиев...

 • докладвай

  Уникална книга, която наистина те грабва от самото начало и те изненадва през цялото време! Няколко съдби, преплетени по изключително интересен начин ! Поздравления, наистина е пркрасно да можеш да се докоснеш до творението на един млад талант !

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg