Увод в логотерапията. Смисълът в живота

Автор: Виктор Франкъл
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Планета 3
Брой страници 160
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Тегло 189 грама
Размери 21x14
ISBN 9549926346
Баркод 9549926346
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

Д-р Франкъл, авторът психиатър, понякога пита своите пациенти, страдащи от множество големи и малки терзания: "Защо не се самоубиете?" От отговорите им той често успява да намери насоките за своята терапия - в един живот има любов към децата, която да го крепи, в друг - талант, който трябва да се осъществи; в трети - може би само тлеещи спомени, които си струва да се запазят. Да се втъкат тези тънки нишки на разбития живот в здрава тъкан от смисъл и отговорност, е целта и предизвикателството на логотерапията, версията на д-р Франкъл на модерната екзистенциална анализа.
В тази книга д-р Франкъл обяснява преживяванията, които го довеждат до откриването на логотерапията. Прекарвайки дълго време в зверски концентрационни лагери, той се оказва разсъблечен до голото си съществуване… Заслужава си да се вслушаме в психиатъра, който лично се е сблъскал с такива крайни състояния. Ако изобщо някой е способен да погледне на човешкото ни положение с мъдрост и състрадание, това е той. Думите на д-р Франкъл звучат дълбоко правдиво, защото почиват на преживявания, твърде дълбоки, за да бъдат измамни. Това, което той има да каже, е престижно поради положението му сега в Медицинския факултет на Виенския университет и поради славата на логотерапевтичните клиники, които днес изникват в много страни по модела на неговата прочута Неврологична поликлиника във Виена.

от Вера / дата: 16 юни 2014

Може да намерите книгата под заглавие "Човекът в търсене на смисъл", изд. "Хермес".

от ер Попандреева / дата: 16 юни 2014

Много ми помогна тази книга през 1995 година (друго издание). Но я давах на приятели и вече я нямам. Как мога да си я купя пак?

от Мария / дата: 21 яну 2013

Колко интересно...Докато четях представянето на тази великолепна книга, от дясно ми се появяваха кориците на някакви смешни, сравнени с тази, книжки.....Като на първа позиция беше разбира се знаменитата "Любов". Разбира се става дума за два различни жанра, но все пак...какъв контраст......каква огромна разлика....

от Дима Лидиянова / дата: 17 яну 2012

Страхотна книга.. за ценители :)

от Дарина Малева / дата: 08 апр 2011

Отдавна я търся. Кога ще се преиздава?

от Minka / дата: 14 мар 2011

Ще я има ли скоро налична?

от Николай Колев / дата: 14 мар 2011

Трябва да се изучава в училище!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Виктор Е. Франкъл е дълги години професор по неврология и психиатрия във Виенския университет, но заема професури и в Америка, и поточно в Харвард и университетите в Далас и Питсбърг. Създател е на логотерапията - нов психотерапевтичен метод, наричан още Трето виенско направление (след психоанализата на Зигмунд Фройд и индивидуалната психология на Алфред Адлер). Удостоен е с 27 почетни докторски титли от университети от цял свят.
Няколко години прекарва в концентрационни лагери.
Виктор Франкъл е написал над 30 книги, които са преведени на повече от 40 езика. Най-четена от всички обаче си остава малката му книжка „Човекът в търсене на смисъл“, която описва живота му в нацистките концентрационни лагери и научените там уроци за духовно оцеляване. Книгата е претърпяла над 100 издания на английски език и до смъртта на Франкъл през 1997 г. от нея са продадени над 12 милиона екземпляра. Според изследване, направено от библиотеката към Американския конгрес, това е една от 10-те най-влиятелни книги на миналия век, променила живота на мнозина. И до днес тя се радва на нестихващ интерес и неизменно присъства в бестселъровите класации на редица държави. Това е книга, доказала своята непреходна стойност.