Регистрация Вход

Тракийските хроники

 • 2.94 Рейтинг: общ рейтинг: 2.94 (440)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: НЕ

Анотация: За Тракийските хроники думата “сензационно” е твърде слаба!
Всеки считащ себе си за родолюбец би трябвало да има в дома си този сборник от исторически летописи, както “История Славяно-Българска”.
Това е книга, явяваща се като завършек, корон ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 24.00 лв.
Купи

Анотация

За Тракийските хроники думата “сензационно” е твърде слаба!
Всеки считащ себе си за родолюбец би трябвало да има в дома си този сборник от исторически летописи, както “История Славяно-Българска”.
Това е книга, явяваща се като завършек, корона на започнатото, както от Паисий Хилендарски, така също от Д-р Ганчо Ценов и други истински, некорумпирани радетели на българщината. В книгата са извадени на светло и в пълнота, чрез древните документи, тайни или изопачени факти от нашата история. Тя предоставя “цялостната Визия относно ролята и мястото на българския (тракийски) народ в световната история, като един БОГОИЗБРАН и БОГОПОСВЕТЕН народ от най-дълбока древност.” Чрез това дава възможност да променим от тук насетне хода на историята за бъдещите поколения в посока на благополучие, както е било по времето на Благодетелите Терес, Спарадок, Ситалк, Севт I, Буревеста, Кубрат и Аспарух..
“Историята е учителка на народите, какво можем да се поучим от нашата собствена хилядолетна история?”
 • Мнения за книгата (37)
 • Издател: Фондация "Градът"
 • Година на издаване: 2010
 • Брой на страници: 746
 • Корици: твърди
 • Език: български
 • Тегло: 977 грама
 • Размери: 0x0
 • ISBN: 9789549168426
 • Баркод: 1152665000006

изпрати мнениеМнения за книгата (37)

Подреди по:
 • докладвай

  Защо книгата не се издава?

 • докладвай

  До : българин 13.12.2010
  "Търсейки допълнителна информация в мрежата, попаднах на румънски и гръцки сайтове и позеленях от яд. Винаги нашият национален нихилизъм ни оставя с празни ръце.
  Нашите комшии вече са усвоили тази информация, структурирали са си я спрямо тяхната история и вече са готови да заявят, че тракийският народ е с уникална култура, но те са истинските наследници!
  И докато ние продължаваме да се колебаем дали сме варвари, тюрки или не знам какви и докато чакаме да се появят по-убедителни доказателства, нашите комшии ще ни вземат историята за пореден път. Всички знаем, че тракия е обхващала огромни части и от техните територии, но сърцето е в нашите Родопи и нашите земи. Дори в химнът ни се пее Слънце Тракия огрява, а кое е това слънце, си го пише в книгата! Нашите комшии вече откраднаха български ястия и рецепти, животни, какво ли не.
  Но спорът кои сме ние е много по-важен от този чия е ракията! Българи, да не допускаме този път на другите да определят историята ни и от там бъдещето ни. Нека тази книга се разпространява, нека се говори за нея, препоръчайте я на приятели, подарете я като коледен подарък! Нека още повече сега, по време на Христовите празници да почетем и Бог и Родина, като се запознаем как Бог е благословил нашата родина и как нашите предци са почитали Бога! "

  Именно за това е логично и те да стигнат до същите заключения като нашите... " Тракия" е била огромна и истината е че по-голямата част от Европа е населена с "тракийци" ( българи ) . Това само доказва истината .

 • докладвай

  Преиздаването на определено издание е преценка от страна на издателството. На този етап не разполагаме с информация относно предстоящо такова.

 • докладвай

  Ще се преиздава ли тази книга? Ако не от къде може да бъде закупена?

 • докладвай

  Моля помогнете ми ,да си закупя книгата

 • докладвай

  ХОРААААА
  много моля,
  ако някой иска да се отърве от тракийските хроники- искам да я прочета
  много ме вълнува темата
  обадете ми се

 • докладвай

  Коментарът е изтрит от администратор.

 • докладвай

  Коментарът е изтрит от администратор.

 • докладвай

  ...
  деца на България

 • докладвай

  Бог да ни пази

 • докладвай

  от 3000 хиляди години(дори до ден днес) са" се" опитвали да ни изтребват поробват, клали са ни и унищожавани до изчезваемост , особено периода 700 години назад . Направали са ни един мит изтривайки ни и преписвайки ни за други, втълпявайки ни севсем друго съзнание дори до ден днешен. Каква лицемерилизация? . Въпреки всичко, по скоро трябва да преборим подтистнитечността си , зашотото имаме много, много да си наваксваме . А скоро" изтока ще покрие запада" в бг и в частност югоизточна ни 4аст като територия , както софиянци наричат тази 4аст на бг забравена от Евопа и света " прованса" ... там откъдето са изворите на историята ни. Нас траките винаги ни е имало, и винаги ще ни има . Независимо кой какво твърди? Разедиността ни е най - големия ни враг , сред останалите други заобикалящи ни врагове

  Жално ми е да гледам в какво се превръщаме и също в какво ни подтикват да се превръщаме . Манипулирайки ни по най -разнообразни и различни начини. Взимали са от кръвта ни давали са Й друга вяра , взета кръв , която се връща като враг наш. Защо?.. Защо ли ? ..Защото никой не е можел да ни пречупи по- добре от нас самите . И въпреки това , траки още има и винаги ще има .

 • докладвай

  Какъв смисъл има да изясняваме историята, след като тя е пренаписвана много пъти от това зло племе което носи дявола през вековете. Гърците са сомалийски евреи провряли се на Балканите за да паразитсват върху бялите както сега. Евреите докарват южното крило на Хазария върху България и го държат 500 години, хазари са окупирали Европа и Америка, а не наследници на някакви бедуини от източна Азия - там никога не е имало държава изсраил, тората е написана след евангелията за да се включат лукаво в новите християнски времена. А защо са най настървени срещу българите е голяма тема, има хора които могат да кажат много.

 • докладвай

  Книгата изчетох на един дъх днес по препоръка от колега... Колкото и да искам да кажа че е 100% вярна за да си съставя обективна оценка ще трябва да прочета и опонентите какво пишат по темата.
  Което така или иначе не пречи на основния извод:
  Хрониките ТРЯБВА! да се прочетат от всеки българин!!!

  И по възможност да бъдат изучавани в училище дори без да намесваме претенции за достоверност.

  Дори за неверниците ще е от огромна полза, защото самочувствието ни като нация е много под нулата. А ако има нещо с което да съм напълно съгласено, това е, че България е целенасочено манипулирана и низвергната от всички велики сили и съседите си и не вярвам да има българин, който да твърди обратното.

  P.S. Прочетете я, и ако ви хареса - препоръчвайте на всички около вас. Казах! :)

 • докладвай

  Книгата е уникална!

  Не съм и предполагал, че неща свързани с религиозните вярвания на нашите може да са толкова интересни и вдъхновяващи! И дори приложими!

  Най-силно впечатление ми направи в книгата Арих за вярата на трако-българите и разликата на тяхната вяра с тази на империята.
  Страхотно!

  На хейтърите мога да кажа да си хейтват, но истината вече е излезнала на яве и изглежда много хора са прекалено ограничени, мързеливи и фанатизирани за да приемат "новите" стари факти!

 • докладвай

  Благодаря на авторите за връщането на историята ни ! Поклон!

 • докладвай

  Тоя- Цецко Гайдата- по какво е академик? По фентъзи литература?

 • докладвай

  Кратка поправка историята на Паисий е ИСТОРИЯ СЛАВНО БЪЛГАРСКА а не славяно българска.това със славянството е внушение на един утишъл си строй.

 • докладвай

  Книгата е интересна като фактология. Като повечето неща срещу които се плюе...

 • докладвай

  Купих си книгата и вече съм прочел от нея две глави.Трябва да ви кажа че книгата поне до тук е възхитителна!На авторите Господ живот и здраве да им дава!Това е книга по ценна от Библията!Препоръчвам я на всеки прогледнал и незомбиран българин!

 • докладвай

  Реплика към"павката":Първо попрочети малко повечко по въпроса па тогава се включвай за коментар"БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ"!Разбра ли бе ЧОДЖУМ?

 • докладвай

  Книгата не съм чел и сега си я поръчах,но прочетох рецензиите по нея и ми стана ясно за какво иде реч.Защото съм прочел от проф.д-рГанчо Ценов"История на Кроатова България и християнизирането на българите"и ред други четива които дават светлина върху проблематиката на БГ историята.И тогава може все пак да се разберат някои неща относно тази Тракииска църква.Препоръчвам и книгата"Орфей и азбуката!Та тази тр.ц. в никакъв случай не е секта!Този Стефан Гайд не го внам в какво членува но това си е негова работа!А да слушаме какво казват последователите на дънов и да си приписват наследството на Богомилите това е кощунство!Или какво е казала баба гицка или баба мицка че това била някаква си секта!
  Коментарът е редактиран от администратор.

 • докладвай

  Прочетеното за авторите в интернет не ми допада, така че нямам намерения да си губя времето и парите за тази книга.
  Българските хроники на Стефан Цанев също са исторически книги, но не са в раздел История, а и автора не претендира за това.


 • докладвай

  Вече втори път зачитам Тракийските Хроники и не видях нищо сектанско, нищо "промиващо мозъците" или нещо, което хората интесеруващие от нашата история вече да не им е известно. Има доста фактология, която може да се засече и с други източници.

  Приятно четене.

 • докладвай

  Павката, вероятно си прочел книгата и имаш мнение? Струва ми се, че не си.
  Книгата не само е историческа, но това е нашата история, историята, която живот и здраве децата ни трябва да учат и ще учат на училище.
  А ние, като не сме я учили навремето, добре, че можем да прочетем поне сега. Кой каквото да казва, човек не остава същия, след като прочете хрониките.

 • докладвай

  Благодаря за предупреждението на потребителя от пост "002 - Българин 04.08.2010 "!

 • докладвай

  Търсейки допълнителна информация в мрежата, попаднах на румънски и гръцки сайтове и позеленях от яд. Винаги нашият национален нихилизъм ни оставя с празни ръце.
  Нашите комшии вече са усвоили тази информация, структурирали са си я спрямо тяхната история и вече са готови да заявят, че тракийският народ е с уникална култура, но те са истинските наследници!
  И докато ние продължаваме да се колебаем дали сме варвари, тюрки или не знам какви и докато чакаме да се появят по-убедителни доказателства, нашите комшии ще ни вземат историята за пореден път. Всички знаем, че тракия е обхващала огромни части и от техните територии, но сърцето е в нашите Родопи и нашите земи. Дори в химнът ни се пее Слънце Тракия огрява, а кое е това слънце, си го пише в книгата! Нашите комшии вече откраднаха български ястия и рецепти, животни, какво ли не.
  Но спорът кои сме ние е много по-важен от този чия е ракията! Българи, да не допускаме този път на другите да определят историята ни и от там бъдещето ни. Нека тази книга се разпространява, нека се говори за нея, препоръчайте я на приятели, подарете я като коледен подарък! Нека още повече сега, по време на Христовите празници да почетем и Бог и Родина, като се запознаем как Бог е благословил нашата родина и как нашите предци са почитали Бога!

 • докладвай

  Мисля, че най-ценното на тази книга е знанието, което човек може да използва, за да промени и подобри собствения си живот. Всеки от нас някога е пробвал рестарт, но трудно се получава. Понеже е трудно да откриеш точните формули за себе си и да се трансформираш така, че и силите да ти помагат и Бог да е с теб и да не изпаднеш в още по-дълбока криза, ако не се получава. Нашите предци са знаели как да поканят силите на доброто в живота си и да бъдат благословени. След прочитането на тази книга и най-вече след осмислянето на написаното в нея, животът ми започна да се пренарежда в положителна посока.

 • докладвай

  Упс: след като постнах видях, че и по-предният коментар също е писан от човек с ник Любознателен, но той е друг любознателен, различен от мен - та затова тук се преименувам на "Любопитен".
  Много любознателни хора в тая България!:)))

 • докладвай

  На времето опитах да прочета Библията като чинно започнах от Стария завет. Стигнах до мястото, където се изреждаше родословието на еврейския народ - как този родил онзи, а онзи родил еди кого си - и се отегчих...

  При "Тракийските хроники" обаче родословието на траките ми беше интересно - и прочетох дебелата книга до самия край. Като топъл хляб.

  Добър апетит на всички, които ценят родната кухня!

 • докладвай

  Част от предговора:
  "Сборникът представлява съвкупност от исторически летописи, които обхващат четири основни исторически периода в трако-българския генезис на нашата нация. Първият очертава онази епоха, за която са се запазили най-старите Свещени устни предания за Едемския рай и първия човек, залегнали в по-късните древни хроники, каквито са тези на тракийските царе – Ситалк и Хаброзелм, заимствали техните сведения от древните книги на Орфей, (според техните собствени признания). Вторият е епохата на обединеното Тракийско царство при династията на рода на Одрис, известно досега на историците като Одриското царство, която епоха е представена в книгата „Нави” („Тракийските нави” или „Тракийските Благородни (господари)”) – хроники под авторството на тракийския регент Хаброзелм. Третият исторически период, застъпен в Тракийските Хроники, очертава епохата на народа на трако-българите под Римско робство, което трае повече от пет века, и борбите на народа ни за освобождение от владичеството на Римската империя, която както читателят знае, се разделя на Западна и Източна от един определен период насетне. Тази епоха е представена в книгата „Арих” („Пазителят-на-тайните”) – хроники, написани от латинския историк Авила, и в „Произход и Деянията на гетите” – хроники, написани от тракийския гет Йорданес. Четвъртият исторически период, застъпен в Тракийските Хроники (книгата Арих – хроники на Авийла), обхваща епохата, в която синовете на хан Кубрат подпомагат със своите армии братята си гети-„богари”, установили се вече повече от век в земите на Панония, Илирия, Адриатика, Италия, и Испания, както и живеещите траки-„богари” в Мизия, Тракия и Македония „от памтивека”, сиреч навсякъде където са създадени силни „богарски” тракийско-гетски до-държавни обединения. В този период Аспарух създава Българската държава в днешните й земи, Кубер създава автономно държавно обединение в Панония и Илирия, а Алцех застава начело на гетската държава в Испания. Хрониките на Авила, написани за хан Телерих, хвърлят нова светлина върху много от събитията на онази епоха и поставят тъждественост между траки, гети и „богари”, т.е. всички, говорещи богарския тракийски език, който ги обединява в един народ, и поставя началото на употребата на името „българи” и „България”. Интересен и фрапиращ е фактът, че Паисий Хилендарски е познавал добре тези исторически данни (за разлика от много днешни „български” историци), защото в своята История Славяно-българска, той пише следното:
  „Едни българи останали с един свой воевода в Панония с аварите и маджарите, и били много години заедно с маджарите. По това време гърците не знаели, че българите се наричат българи, но ги наричали готи...”;
  и още:
  „Обезумя цар Уалент и пусна готите, преминаха Дунава и се населиха в Тракия. После беше победен и изгорен от тях. Тук е явно, че по онова време българите се наричали готи и конен народ, и досега пребивават покрай Дунав в Тракия, а по онова време именували ги готи...”

 • докладвай

  СБЛЪСЪК МЕЖДУ ИСТОРИЯ И ГЕНЕТИКА
  Учените от световно признатия швейцарски институт по генетика “ИГЕНЕА” са доказали чрез ДНК - анализи, че ние българите притежаваме 49% тракийска кръв.
  Това е пример как науката генетика, все повече и повече, става фактор за доказване или опровергаване на научни теории в областа на неточните науки.
  Всеки индивид може да е придобил едно или друго самосъзнание, но щом се подложи на тест, волю-неволю, науката ще му докаже към кой генотип принадлежи и той трябва да промени представата за етническата си принадлежност.
  Като човек изучавал биология (на университетско ниво), без да се противопоставям на историците, мога да докажа, че от аспаруховите прабългари в нас не е останала и една хромозома (може някоя, но ще се окаже, че тя е хунска).
  Великият ни предтеча хан Аспарух е довел на Балканския полуостров 20-25 хиляден народ. Ако приемем, че от тази орда 10-12 хиляди са били мъже в бойна и разплодна кондиция, историците в състояние ли са да твърдят, че тази дребна популация може да оплоди жените на цялото славянско море, което ги е посрещнало?
  Не може!!! Дори и по партийно поръчение.
  Ако се върнем на сериозния тон, искам да добавя, че прабългарите не са срещнали “славянско море”, а ги е срещнал океан от траки.
  Някои може да твърдят, че траките са били елинизирани, други, че са били романизирани, но аз твърдя, че те може да са били даже и съветизирани, но в никакъж случай не са били стерилизирани и само за четири-пет поколения ( при средна продължителност на живота 40-45 години) са асимилирали прабългарите.
  Моите уважения към проф. Балкански, той може да е онамист, но щом твърди, че генетиката е “глупости на търкалета” (Сталинска теза), по-добре да не излиза извън ..........................!
  Очаквайте публикацията ми по въпрос: македонците българи ли са и за един друг професор без портфейл.

  П Р А Б Ъ Л Г А Р И Т Е

  Аспарух напред като Мойсея,
  Племето повел да търси ИЗХОД,
  Бродил дълго, съща одисея,
  През гори балкани минал с грохот.

  Дунав стигнал - рая обетован,
  Траки и славяни срещнал - мирни,
  Хан велик, държавник образован,
  Спретнал царство над земи обширни.

  Войните му станали елита,
  В битки славни с подли византийци,
  Били ударната първа свита,
  Водели са слави и тракийци.

  Царството прославил хан ювиги,
  И макар от меч загинал в боя,
  Тъй написано е в стари книги,
  Род-династия оставил своя.

  Минали години, два-три века,
  Тук историята няма дума,
  Че изчезнал генът ни полека,
  Учените май изтриват с гума.

  Много просто и пределно ясно,
  Праотците смесвали са брака,
  Чужди булки краднели са бясно,
  Днес затуй кръв имам аз на трака!

 • докладвай

  Интересува ме къде се съхранява примерно Книгата Арих от Тракийските хроники да речем Ватикана, Лондон, Берлин и т.н.
  също и кой е направил преводите.
  Тази анонимност ме смущава!

 • докладвай

  В книгата "Нави" /хрониките на Хаброзалмокс/ са описани изключително интересни предания за тракийските царе. На мен лично ми е болно че тия неща не сме ги учили в училище!

  В НЕТ-а на много места има хроники на тракийските царе. Значи, всичко това си е известно, макар този превод да е много интересен и подробен, фактите макар и в по-сух вид са били налице и преди него...

  Но нали ни водеха "тюрки" - един вид не ни интересува какво е ставало на нашата територия преди Аспарух...

  Да, ама не! Те самите турци тачат древната история на своята територия, вкл. и откровено християнски светини като гроба на дева Мария.
  А ние? Властниците подпомогнати от нашето безразличие изпоунищожиха колкото си можаха могили и изнесоха сума ти предмети и дори съкровища.
  И все пак - още има! Защото тука е било толкова гъсто и цивилизовано населен район, че няма как да се изнесе всичкото!

  Силно впечатление ми направиха финансовите закони които е въвел цар Ситалк /доста по-умнии човеколюбиви от Крумовите/, направи ми впечатление и аргументацията на цар терес /ако се не лъжа/ в полза на тракийския тип управление пред атинския тип демокрация. В която демокрация май още може да се открият следи в днешната...

  За хляба.. докога ще се лъжем че само хлябът е важен! Огромна сила е да знаеш не само добрите примери в световната история, а добрите примери в СВОЯТА СОБСТВЕНА...

 • докладвай

  Най-после малко светлина за тракийските владетели. Дори съм учуден за колко неща сме нямали информация, а са били винаги пред очите ни!

  Радвам се, че някой е положил огромния труд да събере в едно тези древни документи.

  Единствената обективност за траките можем да получим от самите тях, от това какво те са писали!

  Поздрави!

 • докладвай

  Не ме интересуват всякаквите там клюки за личния живот на Гайд, Фол, Първанов или който и да било друг. Важен е приносът им за обществото, а не кой какво казал за тях, или в какво вярват или членуват. Сега чета "Тракийските хроники" и смея да твърдя, че толкова стойностна книга не е излизала от печат от много години. Ако всеки българин я прочете, нещата в България може най-после да се оправят!

 • докладвай

  А пък кой сте вие "българино" и откъде пък сте толкова "информиран" та да трябва да вярваме на вас? Дали пък не сте специално поставено лице на което някой плаща да дискредитирате историческата истина излизаща на бял свят в тези "Тракийски хроники"?

 • докладвай

  Коментарът е изтрит от администратор.

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg