Регистрация Вход

Монахът, който продаде своето Ферари

 • 2.94 Рейтинг: общ рейтинг: 2.94 (836)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: "Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Д ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 10.00 лв.

Анотация

"Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Джулиан е принуден да преразгледа живота си и да потърси отговор на най-важните въпроси. С надежда да намери щастие и удовлетворение той се впуска в една изключителна одисея. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите и там намира могъща система, чрез която освобождава потенциала на ума, тялото и душата, и се научава да живее с повече страст, цел и спокойствие. Тази вдъхновяваща приказка съчетава блестящо духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи на успеха от Запада и показва стъпка по стъпка пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.
ключови думи: , , , , , , , , , , ,

Робин Шарма

Робин Шарма

Робин Шарма, магистър по право и бивш адвокат, е сред водещите световни експерти по лидерство, себевладеене и постигане на елитно представяне във всяка област. Той е автор на седем международни бестселъри, включително "Открий съдбата си с монаха, който продаде своето ферари" и "Кой ще заплаче за теб, когато умреш?" Робин е президент на Sharma Leadership International - фирма за обучение по лидерство, водещ на ТВ и радио предавания и е популярен в цял свят със своите лекции, като често споделя сцената с хора като Бил Клинтън, Д-р Фил, Дийпак Чопра и Уейн Дайър.

Ревюта

Робин Шарма е популярен консултант и лектор в областта на лидерството, личностното развитие и успеха.

  Въпреки че  „Монахът, който продаде своето ферари“ е роман, за мен той е повече наръчник за качествен живот, отколкото худжествена история. Чрез разказа на преуспелия адвокат Джулиан Мантън за физическият срив и последвалата го духовна криза, пътешествието до Хималаите и откриването на живот изпълнен със страст, спокойствие и цел, авторът по увлекателен начин предава основни напътствия за това как да живеем по-пълноценно. Книгата е изпълнена с философски размишления за основни житейски въпроси, както и с практични напътствия, които могат да бъдат приложени от всеки.

Гергана Нешкова, Хеликон-Варна (Мария Луиза)

    В днешния забързан и напрегнат живот все по-често забравяме истински ценните неща.Увлечени в работа, с единствената мисъл за професионално издигане, подминаваме на пръв поглед незначителните събития, които би трябвало да ни носят най-голямо щастие и удовлетворение.

    Нужно ли е да се стига до загуба на близки, любов и здраве в името на материалното, което поглъща цялото ни съществуване?        Една красива приказка с поука, която всички знаем, но за съжаление все по-трудно става прилагането й в действителност – да позволим на  духовното  да надделее над материята.

Кристина Казакова - Хеликон Пловдив

Робин Шарма отново заинтригува с поучителната история на Джулиан Мантъл, упорит и амбициозен адвокат, един от най – прочутите в Америка. Но не винаги външният успех е съпроводен от вътрешен успех. Динамичната работата и сензационният му личен живот го довеждат до физически обрат. По време на поредното съдебно дело, Джулиан претърпява сърдечен удар, последван от душевен срив. Той изоставя блестящата си кариера и поема по пътя на чудотворната духовна трансформация.

След няколко годишно отсъствие адвокатът се завръща от пътешествието си в Хималайте, за да предаде на най-близките си вечната мъдрост, която е научил от хималайските мъдреци.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Въпреки твърдото ми убеждение да не чета езотерична литература, дойде и моя ред да „прогледна”…

 Думите на мъдреците от Шивана достигнаха и до мен, благодарение на историята, разказана ни от Робин Шарма /чрез адвоката Джулиан Мантъл/. Близо пет хилядолетия са били нужни, за да се "отсее"  есенцията на цялата житейска философия на монасите, живеещи високо  в Хималаите.

Много са причините, факторите и обстоятелствата, които са видоизменили нашата божествена същност. Начинът ни на живот, забързаното темпо, ескалиращият стрес обуславят едно мислене, което буквално ни „събаря” и отнема най-креативната част от потенциала ни. Не знам дали сте се замисляли над простия факт доколко  Аз-ът ни помага в личния и социалния живот. В чисто духовен план егото ни вреди много повече, отколкото ни помага.  Доколко са богати… мислите ни – зависи само и единствено от нас.

Затова, дайте си шанс, направeте първата крачка към одухотворен живот – прочетeте „Монахът, който продаде своето Ферари”!

Веселина Желева, Хеликон Бургас
 • Мнения за книгата (34)
 • Издател: Екслибрис
 • Година на издаване: 2004
 • Брой на страници: 212
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 178 грама
 • Размери: 20x13
 • ISBN: 9548208466
 • Баркод: 1112899000005

изпрати мнениеМнения за книгата (34)

Подреди по:
 • докладвай

  Няма книга без смисъл, тази книга определено не е боза! Но вярвам и, че няма да ви послужи ако не се чувствате така ,че да я четете. ВСеки преживява различен период от живота си, ако всичко ви е наред няма да ви хареса, ако чувствате, че имате нужда от просветление, вероятно тя ще едно помощно средство.
  Вярно е, появиха се много хора, които ни оправят живота чрез книги. Аз лично знаете ли как се мотивирам ?! ... Започвам една уж надъхваща ме книга, спирам насредата на главата и си казвам, "ама я си сядай на гъза и започвай да действаш, вместо да си губиш времето в четеше на чужди истории, напиши историята на живота си"

 • докладвай

  Към Администратор:
  Глупости! Обяснението ви е безсмислено. Току-що гласувах с една звезда - и от 2 звездите станаха 3. Страшно логично и прецизно, няма що!

  А гласувах с 1, защото подобни книги са пет за левче - комерсиални псевдодуховни брътвежи.

 • докладвай

  към Роси: Към настоящия момент средноаритметичната оценка от изразените 828 вота е 2 звезди. Рейтинг системата визуализира крайната оценка от гласувалите, която е средно аритметично на всички генерирани вотове. При трансформация на едно мнение към друго, изразено от един и същ IP адрес, системата отчита последния хронологично изразен вот.

 • докладвай

  Има истина в коментарите на някои хора. В този тип литература има много бизнес интереси. Всъщност книгата може и да не е лоша, не съм я чел. Но е факт, че все се пръкват такива "просветители" и са модерни. А то какво, всъщност дъвчат някакви вече разисквани философски теми от доказани и качествени автори през годините и вековете преди тях. Но пари да се леят.

 • докладвай

  Хеликон, системата ви за оценяване НЕ СТРУВА! Г Гласувах за книгата с 1/5 звезди и те от 2 се качиха на 3 средноаритметична оценка. Как се получи това?

 • докладвай

  Книгата е страхотна. Книга за философски настроени личности.Тя е от книгите които те променят, от нея можеш да научиш много и да го приложиш в живота си. Пълна с много мъдрост.

 • докладвай

  Да, тази книга може “да ти оправи живота“. По - скоро да се превърне в началната искра, която да накара човек сам да си оправи живота. Това се случи при мен. Може би книгата не е прекалено дълбока, а може би е. Зависи. Според мен, всеки според собствената си история, по различен начин, може да я възприеме, но във всички случаи смятам, че ще имате не малка полза от нея.

 • докладвай

  Уникална, трябва да се прочете!

 • докладвай

  Напълно споделям мнението на Точка и доби - народа се повреди с четене на бози,а инстинските стойностни книги ги няма в никакви класации по продаваемост.Всичко стана маркетинг.

 • докладвай

  Книгите на Робин Шарма не са за всеки човек-изисква се не само четене, но и нещо повече - трябва и разбиране!!!

 • докладвай

  Книгата има много смисъл... Не е тъпа, просто не е за тъпи хора ;)

  Тя се чете много бавно за да се осмисли всяко изречение. Четете между редовете. Страхотна книга !!!!

 • докладвай

  ако някой ми я беше препоръчал преди 10 години !!! много добра !!

 • докладвай

  Книгата не е тъпа колеги ,но не е и за тъпи!! :))) Като не ви харесва......изберете си примерно " Как да се научим да четем без да сричаме"

 • докладвай

  Уникална книга!

 • докладвай

  Една от любимите ми книги!

 • докладвай

  Супер книга !

 • докладвай

  Подариха ми я, но смятам да я преподаря на някого, който би я харесал. Дори не я дочетох - толкова безсмислена, куха и неистинска ми се стори. За език и стил на автора е безсмислено да се говори... Прилича ми на поредица статии в жълто ежеседмично издание.

 • докладвай

  невероятна книга

 • докладвай

  Книгата е невероятна ! Има истории , които просто просълзяват човек , като тази със децата в градината на великана . Написана е по много лесен за четене начин , и е хубаво да се притежава от всеки човек които иска да промени мисленето си ...Страхотна е !

 • докладвай

  Книгата е добра, но наистина в сравнение с всички останали книги на тази тематика, тук сякаш нещо ми идва в повече. Може би преплитането на художествена и нехудовествена литература... не знам. Според мен книгите на Ян Ван Хелсинг, Джон Кехоу, Наполеон Хил са много по-добри.

 • докладвай

  хаха жалко.. Да за тези които немогат да четат между редовете книгата е уникално тъпа да така е но ако можеш е една сред най добрите от приложна философия.

 • докладвай

  Книга за мутри и манекенки нищо повече !

 • докладвай

  Как е възможно подобни елементарни четива да се обявяват за шедьоври...

 • докладвай

  Е, колко да е вдъхновяваща и колко да е поучителна тази книга? И колко да е мотивираща? Мотивиращ автор е Джек Лондон. Също Стайнбек. Вдъхновяващи, поучителни и мотивиращи са "Спасителят в ръжта" и "Самотният бегач на дълги растояния". А не са ли вдъхновяващи и поучителни "Братя Карамазови" и "Престъпление и наказание"? Ами най-великия роман на всички времена - "Процесът"? А брилянтния "Великият Гетсби"?
  Списъкът е дълъг и препоръчвам на читателите на Робин Шарма да не разчитат на една единствена книга (защото лесна работа няма) - а да се обърнат към световната класика.

 • докладвай

  Страхотна е, вдъхновява много и е поучителна!

 • докладвай

  Доста посредствена.

 • докладвай

  Наистина завладяваща книга...

 • докладвай

  Тази книга е пълна боза...Не ви ли прави впечатление, че се появиха напоследък все повече просветени, които ви обещатат, че ще ви оправят живота? Това е бизнес и в момента е много модерно в Америка да пращаш работниците си по разни семинарчета на Робин Шарма, Дж. Кехоу и т.н.

 • докладвай

  Уникално четиво.

  Истински шедьовър !

 • докладвай

  книгата е страхотна сега мисля да се здобия и с другите книги на робин . много е готино как е успял да предаде тази философия и уникални техники по такъв увлекателен начин . наистина е майсторство .

 • докладвай

  Книгата е нероятна, всеки един от нас задължително трябва да я има в своята библиотека - тя определено би ви променила и би осмислила съществуването ни.

 • докладвай

  страхотна книга.наистина не всеки би разбрал написаното в нея, но за моя радост съм от останалите,които четат между редовете

 • докладвай

  На мен книгата ми хареса. Написана е с изключително майсторство и с внимание към всеки детайл. В нея са скрити много мъдрости и истини за тези, които могат да четат и между редовете.

 • докладвай

  Мнооого тъпа книга :(

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg