Регистрация Вход

Монахът, който продаде своето Ферари

 • 3.00 Рейтинг: общ рейтинг: 3.00 (831)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: "Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Д ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 10.00 лв.

Анотация

"Монахът, който продаде своето ферари" е историята на Джулиан Мантъл, адвокат със звездна репутация, чийто небалансиран стил на живот е причина за почти фатален сърдечен удар в претъпканата съдебна зала. Физическият срив води до духовна криза и Джулиан е принуден да преразгледа живота си и да потърси отговор на най-важните въпроси. С надежда да намери щастие и удовлетворение той се впуска в една изключителна одисея. Пътешествието му го отвежда дълбоко в Хималаите и там намира могъща система, чрез която освобождава потенциала на ума, тялото и душата, и се научава да живее с повече страст, цел и спокойствие. Тази вдъхновяваща приказка съчетава блестящо духовната мъдрост на Изтока с най-новите принципи на успеха от Запада и показва стъпка по стъпка пътя към живот с повече смелост, баланс, изобилие и радост.
ключови думи: , , , , , , ,

Робин Шарма

Робин Шарма

Робин Шарма, магистър по право и бивш адвокат, е сред водещите световни експерти по лидерство, себевладеене и постигане на елитно представяне във всяка област. Той е автор на седем международни бестселъри, включително "Открий съдбата си с монаха, който продаде своето ферари" и "Кой ще заплаче за теб, когато умреш?" Робин е президент на Sharma Leadership International - фирма за обучение по лидерство, водещ на ТВ и радио предавания и е популярен в цял свят със своите лекции, като често споделя сцената с хора като Бил Клинтън, Д-р Фил, Дийпак Чопра и Уейн Дайър.

Ревюта

Робин Шарма е популярен консултант и лектор в областта на лидерството, личностното развитие и успеха.

  Въпреки че  „Монахът, който продаде своето ферари“ е роман, за мен той е повече наръчник за качествен живот, отколкото худжествена история. Чрез разказа на преуспелия адвокат Джулиан Мантън за физическият срив и последвалата го духовна криза, пътешествието до Хималаите и откриването на живот изпълнен със страст, спокойствие и цел, авторът по увлекателен начин предава основни напътствия за това как да живеем по-пълноценно. Книгата е изпълнена с философски размишления за основни житейски въпроси, както и с практични напътствия, които могат да бъдат приложени от всеки.

Гергана Нешкова, Хеликон-Варна (Мария Луиза)

    В днешния забързан и напрегнат живот все по-често забравяме истински ценните неща.Увлечени в работа, с единствената мисъл за професионално издигане, подминаваме на пръв поглед незначителните събития, които би трябвало да ни носят най-голямо щастие и удовлетворение.

    Нужно ли е да се стига до загуба на близки, любов и здраве в името на материалното, което поглъща цялото ни съществуване?        Една красива приказка с поука, която всички знаем, но за съжаление все по-трудно става прилагането й в действителност – да позволим на  духовното  да надделее над материята.

Кристина Казакова - Хеликон Пловдив

Робин Шарма отново заинтригува с поучителната история на Джулиан Мантъл, упорит и амбициозен адвокат, един от най – прочутите в Америка. Но не винаги външният успех е съпроводен от вътрешен успех. Динамичната работата и сензационният му личен живот го довеждат до физически обрат. По време на поредното съдебно дело, Джулиан претърпява сърдечен удар, последван от душевен срив. Той изоставя блестящата си кариера и поема по пътя на чудотворната духовна трансформация.

След няколко годишно отсъствие адвокатът се завръща от пътешествието си в Хималайте, за да предаде на най-близките си вечната мъдрост, която е научил от хималайските мъдреци.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Въпреки твърдото ми убеждение да не чета езотерична литература, дойде и моя ред да „прогледна”…

 Думите на мъдреците от Шивана достигнаха и до мен, благодарение на историята, разказана ни от Робин Шарма /чрез адвоката Джулиан Мантъл/. Близо пет хилядолетия са били нужни, за да се "отсее"  есенцията на цялата житейска философия на монасите, живеещи високо  в Хималаите.

Много са причините, факторите и обстоятелствата, които са видоизменили нашата божествена същност. Начинът ни на живот, забързаното темпо, ескалиращият стрес обуславят едно мислене, което буквално ни „събаря” и отнема най-креативната част от потенциала ни. Не знам дали сте се замисляли над простия факт доколко  Аз-ът ни помага в личния и социалния живот. В чисто духовен план егото ни вреди много повече, отколкото ни помага.  Доколко са богати… мислите ни – зависи само и единствено от нас.

Затова, дайте си шанс, направeте първата крачка към одухотворен живот – прочетeте „Монахът, който продаде своето Ферари”!

Веселина Желева, Хеликон Бургас
 • Мнения за книгата (33)
 • Издател: Екслибрис
 • Година на издаване: 2004
 • Брой на страници: 212
 • Корици: меки
 • Език: български
 • Тегло: 177 грама
 • Размери: 20x13
 • ISBN: 9548208466
 • Баркод: 1112899000005

изпрати мнениеМнения за книгата (33)

Подреди по:
 • докладвай

  Към Администратор:
  Глупости! Обяснението ви е безсмислено. Току-що гласувах с една звезда - и от 2 звездите станаха 3. Страшно логично и прецизно, няма що!

  А гласувах с 1, защото подобни книги са пет за левче - комерсиални псевдодуховни брътвежи.

 • докладвай

  към Роси: Към настоящия момент средноаритметичната оценка от изразените 828 вота е 2 звезди. Рейтинг системата визуализира крайната оценка от гласувалите, която е средно аритметично на всички генерирани вотове. При трансформация на едно мнение към друго, изразено от един и същ IP адрес, системата отчита последния хронологично изразен вот.

 • докладвай

  Има истина в коментарите на някои хора. В този тип литература има много бизнес интереси. Всъщност книгата може и да не е лоша, не съм я чел. Но е факт, че все се пръкват такива "просветители" и са модерни. А то какво, всъщност дъвчат някакви вече разисквани философски теми от доказани и качествени автори през годините и вековете преди тях. Но пари да се леят.

 • докладвай

  Хеликон, системата ви за оценяване НЕ СТРУВА! Г Гласувах за книгата с 1/5 звезди и те от 2 се качиха на 3 средноаритметична оценка. Как се получи това?

 • докладвай

  Книгата е страхотна. Книга за философски настроени личности.Тя е от книгите които те променят, от нея можеш да научиш много и да го приложиш в живота си. Пълна с много мъдрост.

 • докладвай

  Да, тази книга може “да ти оправи живота“. По - скоро да се превърне в началната искра, която да накара човек сам да си оправи живота. Това се случи при мен. Може би книгата не е прекалено дълбока, а може би е. Зависи. Според мен, всеки според собствената си история, по различен начин, може да я възприеме, но във всички случаи смятам, че ще имате не малка полза от нея.

 • докладвай

  Уникална, трябва да се прочете!

 • докладвай

  Напълно споделям мнението на Точка и доби - народа се повреди с четене на бози,а инстинските стойностни книги ги няма в никакви класации по продаваемост.Всичко стана маркетинг.

 • докладвай

  Книгите на Робин Шарма не са за всеки човек-изисква се не само четене, но и нещо повече - трябва и разбиране!!!

 • докладвай

  Книгата има много смисъл... Не е тъпа, просто не е за тъпи хора ;)

  Тя се чете много бавно за да се осмисли всяко изречение. Четете между редовете. Страхотна книга !!!!

 • докладвай

  ако някой ми я беше препоръчал преди 10 години !!! много добра !!

 • докладвай

  Книгата не е тъпа колеги ,но не е и за тъпи!! :))) Като не ви харесва......изберете си примерно " Как да се научим да четем без да сричаме"

 • докладвай

  Уникална книга!

 • докладвай

  Една от любимите ми книги!

 • докладвай

  Супер книга !

 • докладвай

  Подариха ми я, но смятам да я преподаря на някого, който би я харесал. Дори не я дочетох - толкова безсмислена, куха и неистинска ми се стори. За език и стил на автора е безсмислено да се говори... Прилича ми на поредица статии в жълто ежеседмично издание.

 • докладвай

  невероятна книга

 • докладвай

  Книгата е невероятна ! Има истории , които просто просълзяват човек , като тази със децата в градината на великана . Написана е по много лесен за четене начин , и е хубаво да се притежава от всеки човек които иска да промени мисленето си ...Страхотна е !

 • докладвай

  Книгата е добра, но наистина в сравнение с всички останали книги на тази тематика, тук сякаш нещо ми идва в повече. Може би преплитането на художествена и нехудовествена литература... не знам. Според мен книгите на Ян Ван Хелсинг, Джон Кехоу, Наполеон Хил са много по-добри.

 • докладвай

  хаха жалко.. Да за тези които немогат да четат между редовете книгата е уникално тъпа да така е но ако можеш е една сред най добрите от приложна философия.

 • докладвай

  Книга за мутри и манекенки нищо повече !

 • докладвай

  Как е възможно подобни елементарни четива да се обявяват за шедьоври...

 • докладвай

  Е, колко да е вдъхновяваща и колко да е поучителна тази книга? И колко да е мотивираща? Мотивиращ автор е Джек Лондон. Също Стайнбек. Вдъхновяващи, поучителни и мотивиращи са "Спасителят в ръжта" и "Самотният бегач на дълги растояния". А не са ли вдъхновяващи и поучителни "Братя Карамазови" и "Престъпление и наказание"? Ами най-великия роман на всички времена - "Процесът"? А брилянтния "Великият Гетсби"?
  Списъкът е дълъг и препоръчвам на читателите на Робин Шарма да не разчитат на една единствена книга (защото лесна работа няма) - а да се обърнат към световната класика.

 • докладвай

  Страхотна е, вдъхновява много и е поучителна!

 • докладвай

  Доста посредствена.

 • докладвай

  Наистина завладяваща книга...

 • докладвай

  Тази книга е пълна боза...Не ви ли прави впечатление, че се появиха напоследък все повече просветени, които ви обещатат, че ще ви оправят живота? Това е бизнес и в момента е много модерно в Америка да пращаш работниците си по разни семинарчета на Робин Шарма, Дж. Кехоу и т.н.

 • докладвай

  Уникално четиво.

  Истински шедьовър !

 • докладвай

  книгата е страхотна сега мисля да се здобия и с другите книги на робин . много е готино как е успял да предаде тази философия и уникални техники по такъв увлекателен начин . наистина е майсторство .

 • докладвай

  Книгата е нероятна, всеки един от нас задължително трябва да я има в своята библиотека - тя определено би ви променила и би осмислила съществуването ни.

 • докладвай

  страхотна книга.наистина не всеки би разбрал написаното в нея, но за моя радост съм от останалите,които четат между редовете

 • докладвай

  На мен книгата ми хареса. Написана е с изключително майсторство и с внимание към всеки детайл. В нея са скрити много мъдрости и истини за тези, които могат да четат и между редовете.

 • докладвай

  Мнооого тъпа книга :(

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg