Регистрация Вход

Приказки в рима

  • 5.00 Рейтинг: общ рейтинг: 5.00 (1)
много слаба слаба добра много добра страхотна
ePUB Без защита Съвместим с всички устройства

Анотация: За ГеА, Разказвачката на Приказки Възможно ли е един колоритен интелект да се задържи във форма и традиция? Не.Този интелект познава формата и традицията много добре. Овладял ги е до виртуозност. Изказал е всичко онова, което може да се изкаже от т ... прочети още

Електронна книга

Цена:: 2.00 лв.

Анотация

За ГеА, Разказвачката на Приказки

Възможно ли е един колоритен интелект да се задържи във форма и традиция? Не.
Този интелект познава формата и традицията много добре. Овладял ги е до виртуозност. Изказал е всичко онова, което може да се изкаже от тях. И оттук насетне иде желанието му да извади вън от себе си нещо повече. 
Тогава се заиграва с формата и традицията, размесва различни варианти, за да открие нова логика на подредба, а това е и различна форма на изразяване.
Гери Апостолова обича игрите. От една страна, тя е интелектуалецът, изключително ерудираният университетски преподавател, професорът, който познава езика както лекар – човешката анатомия, който добре усеща болките на езика, знае на какво могат да бъдат симптоми. От друга страна тя е Разказвачката – един от псевдонимите ? в мрежата – вечното дете, което опознава света чрез приказката, в която го подрежда...

В „Приказки в рими” има картинки. Те са не само илюстрации. Това са картините, пробягващи през съзнанието на героите. И читателят „чува” думите и разсъжденията на героя като лични. Напомня детска игра, завладяваща и насищаща с приятното усещане за завършеност, полет и приземяване, красота и необятност на въображението.
Сюжетът, приказката, картината, описана с думи, привиждащата се от ритмиката, и тази, възприемаща се от снимките, една на друга се разясняват, пораждат въпроси и тълкуват в различни варианти.

изпрати мнениеМнения за книгата (1)

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg