Конете

Автор: Димитър Христов

0 мнения

Формат: PDF PDF Защита: Несъвместим с:

Издател 54ka
Език български
Формат PDF
ISBN
Баркод
Категории Фотография, Изкуство, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 9.99 лв.


Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 15.00 лв.

От неговите фотоси чувам тропота...

Като главен редактор на единственото специализирано списание за коне и конен спорт ЕЗДА, за пет издателски години съм работила с доста фотографи. И трябва да си призная, че текучеството зад обектива на ЕЗДА от фотографи от най-различен калибър бе и е голямо. Това е така, защото коне се снимат много трудно. Второто нещо, което трябва да си призная е, че дълго време работихме без да се познаваме лично, без да съм стиснала фотографската му десница. Снимките му бяха моста на нашето доверие. И в това бе куриоза на интерактивното ни общуване с Димитър Христов.

Естествено, че го намерих в мрежата. Фотографиите на коне в сайта му ме поразиха.Окото му бе хванало всичко, което се очаква от един кон. Мощ, грация, устрем, вихър...В четириногите черни красавци всеки мускул е трептене и усилие, всеки скок е полет над препятствието. Всичко това Димитър успява да запечата в миг.

Не съм виждала по-добри кадри от дисциплината надпрепускване. Галоп, нагайка, хвърчаща кал, устремен жокей, око на кон... и всичко това в един кадър.

Когато се снима един кон, за мен това е повече от изкуство, а Митко сякаш е помолил коня да позира. Това е магия. Табуна или стадото като че ли са по - лесни за запечатване. Но и в двата случая съм убедена, че Димитър Христов се разбира с конете. Което се удава на малцина.

Екатерина Дончева
Гл. Редактор на списание ЕЗДА

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Димитър Христов е роден през 1978г. в гр.Варна.
Завършва Националната художествена академия през 2003г.
Отличен с награди от редица конкурси в областта на фотографията и дигиталната графика. Негови творби са публикувани в престижни международни списания. Автор е на завладяващи фотографии, свързани с конете и конния спорт.