Дървото с розови пъпки. Двуезичен алманах на английски и български език със субтитри или речник и тестове / Букова книга №2

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 978-1-941-37100-8
Баркод 978-1-941-37100-8
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 00.00 лв.

Двуезичният алманах съдържа литературни текстове в помощ на изучаващите английски език, взети от първите три е-книги от поредицата "Двуезична библиотека", но е оформен като е-книга от поредицата "Букова книга", с добавени речник и тестове с отговори и обяснения към последните три четива.

E-книгите от тези две поредици представляват интерактивни учебни помагала за самоподготовка, развиващи умението при четене и спомагащи за по-лесното усвояване на граматиката.

Поредицата "Двуезична библиотека" се състои от двуезични читанки с текстове, разположени паралелно в две колони — отляво английският, отдясно българският и субтитри за начинаещи, което позволява да се чете без речник.

В другата поредица — "Букова книга", се набляга повече върху граматическия и лексикален анализ. Текстовете най-често са представени само на английски, само на български и в трети вариант — съответните части от текстовете на двата езика са разположени паралелно една под друга, с речник и тестове с отговори и подробни обяснения.

E-книгите от двете поредици имат безплатни приложения, описани в алманаха.


За автора:

Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии, с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите  "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г.,  "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg