Търговецът от Сири и други приказки от Средна и Мала Азия на английски и български език със субтитри, речник и тестове / Букова книга №3

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 9781941371053
Баркод 9781941371053
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 4.50 лв.

Двуезична литература в помощ на изучаващите английски език. Трето преработено издание.

Това издание има твърде малко общо с предишните, поради събирането на всички приказки джатаки в друга книга –  втората книга от поредицата "Двуезична библиотека". В новото издание са включени народни приказки от Средна и Мала Азия, подбрани от прочутите "Вълшебни книги" на Андрю Ланг – английският аналог на Братя Грим – както и от други книги, включително две приказки от "Хиляда и една нощ".

Всички приказки са представени на английски, на български и двуезично: на английски и български език. Под всеки параграф от текста на английски език има линк към съответния му параграф в текста на български и обратно. В допълнение, под всеки двуезичен параграф има линк към буквалния превод на всички съдържащи се в него изрази, т.н.  "субтитри", или към речник с конкретните значения на думите или изразите в текста. Книгата завършва с тестове върху английската граматика с примери от текста, с отговори и обяснителни бележки.
 
Закупилите тази книга получават няколко безплатни приложения, между които двуезични е-книги за теглене по избор от каталог. Информацията за достъп до приложенията се намира в раздела Други е-Книги, което може да се види чрез опцията "Прелисти".

За автора:


Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии, с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите  "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г.,  "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg