Прорицателят. Басни от Езоп. Двуезична читанка с паралелен текст на английски и български език / Двуезична библиотека №4

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 9781941371077
Баркод 9781941371077
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 5.90 лв.

Двуезична литература със субтитри в помощ на изучаващите английски език. Трето преработено издание. Съдържа шейсет от по-известните басни на легендарния древногръцки баснописец Езоп, убит от делфийските жреци заради това, че е дръзнал да се присмее на боговете. Преводът е наДжордж Файлър Таунзенд, най-добрият преводач на Езоп на английски, а българският превод е правен по него.  

Книгата е интерактивно учебно помагало за самоподготовка и може да се чете практически без речник. Подходяща е и за работа в класна стая, занималня и библиотека с електронни четци или компютри с инсталиран софтуер за четене. Текстът е разположен паралелно в две колони: отляво английският, отдясно българският, а под всеки параграф има линк към съответните субтитри.  

Закупилите тази книга получават няколко безплатни приложения във вид на книги или модул от курса по английски за начинаещи. Информацията за достъп до приложенията се намира в раздела "Други е-книги", което може да се види чрез опцията "Прелисти".


За автора:

Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични интерактивни електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите "Кулата на ЖълтияЖерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г., "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg