Чудният чайник и други японски приказки на английски и български език и речник с динамичен достъп / Букова книга №4

Автор: Двуезична библиотека, колектив

0 мнения

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Издател Двуезична библиотека
Език български
Формат ePUB
ISBN 9781941371060
Баркод 9781941371060
Категории Английски език, Чужди езици: Помагала, речници, Е-книги

Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 4.80 лв.

Двуезична литература в помощ на изучаващите английски език. Третото издание съдържа избрани японски приказки на английски и български език, някои от които се превеждат за първи път. Английските оригинали са взети от сборници на известните фолклористи и преводачи (повечето от японски език) Андрю Ланг, А. Б. Митфорд, Йеи Теодора Осаки и Уилям Грифис.

Тази електронна книга може да се чете без речник. В нея е включен малък, но пълен речник на използваните думи и по-сложни изрази, с който можете да правите справка от всеки параграф на двуезичния текст и после да се върнете на същото място в текста. За разлика от обикновените англо-български речници, където срещу дадена английска дума излизат всеки път едни и същи многобройни значения на български език, тук излизат само едно или няколко близки значения, отговарящи на конкретния текст, което е голямо предимство за неопитния читател.

За по-напредналите има възможност да четат и само на английски, но от всеки параграф могат да преминават по желание на български език и после да продължат отново на английски от мястото, докъдето са стигнали.

Закупилите тази книга получават няколко безплатни приложения, между които двуезични е-книги за теглене по избор или достъп до курса по английски език за начинаещи. Информацията се намира в раздела "Други е-книги", което може да се види чрез опцията "Прелисти".


За автора: 

--------------
Колективът на Двуезична библиотека | Bglibrary.net - Лина Бакалова, Надежда Накова, Анатолий Буковски и др., работещ по създаването на двуезични електронни книги с паралелен текст в помощ на изучаването на чужди езици по метода на сравнителното четене, се състои от преводачи и специалисти по информационни технологии с дългогодишна практика с английски и други езици. Обединява ги любовта към литературата и в частност фолклора: приказки, басни и легенди. Лина Бакалова и Анатолий Буковски, които имат и многогодишен преподавателски опит, са издали съвместно книгите "Кулата на Жълтия Жерав. Антология на китайската поезия", ЕИ "LiterNet" Варна, 2006 г., "Приказки от старите ракли. Български народни приказки", ЕИ "LiterNet" Варна, 2007 г. (съвместно с Антоанета Добрева) и "Вълшебният кладенец. Приказки от Азия", ЕИ "LiterNet", Варна, 2008 г.

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg