Финансиране на външнотърговските сделки

Автор: Светослав Масларов; Десислава Тошева-Георгиева

Коментари: 0

Издател Нов-български-университет
Брой страници 250
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 335 грама
Размери 23x19
ISBN 9789545354755
Баркод 9789545354755
Категории Инвестиции. Финанси, Икономика, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 16.00 лв.

Книгата предоставя основните понятия, връзки и практики, отнасящи се до финансовата и валутната страна на международната търговска сделка. Материалът обхваща въпроси, свързани с финансовите условия на международната търговска сделка и с възможностите за нейното финансиране, както и със средата, в която се оформят и проявяват валутните рискове в международната търговия и основните техники за тяхното управление. Очертани са съвременните особености и тенденции в еволюцията на глобалния валутен пазар и на валутната политика. Книгата може да се използва в различните форми и формати на обучение в областта на международните финанси и на фирменото управление.
Светослав Масларов е професор в Нов български университет. Специализирал е организация на висшето образование в университети в САЩ и Великобритания. Изследванията му са в областта на международните финанси и финансирането на международната търговия. Участва в подготовката на българското издание на учебника "Международни финанси" на Кийт Пилбийм и в първото издание на "Икономическа енциклопедия в България". Членува в научното общество "Фридрих Хайек - България", в Българската макроикономическа асоциация, в консултативния съвет към изпълнителния директор на АИАП при МФ, в СНС към ВАК по икономическа теория, национално и световно стопанство.
Десислава Тошева-Георгиева е завършва специалност "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство. Защитила е докторат на тема "Валутният борд в България - същност и перспективи" в Университета в Орлеан, Франция. Преподава във Франкофонския институт по администрация и управление и в Нов български университет.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg