Френски уроци: Приключения с нож, вилица и тирбушон

Автор: Питър Мейл

1 мнения

Издател Издателство Гурме Пи Си Ти ООД
Преводач Петя Петкова
Брой страници 230
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 212 грама
Размери 20x14
ISBN 9789542917274
Баркод 9789542917274
Категории Съвременна световна проза, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 14.00 лв.

Неизчерпаемият запас от гастрономични чудеса на Франция вдъхновява един англичанин да предприеме пътешествие на вкуса, въоръжен с нож, вилица, тирбушон и много хумор. Малки провинциални ресторанти и прочути заведения със звезди от „Мишлен", селски пазари и годишни фестивали, литургия в чест на трюфела, маратон през легендарните лозя на Бордо, панаир на прочутите пилета от Брес, празник на охлюва - това са само част от приключенията, които ви очакват на страниците на тази книга. Питър Мейл разкрива някои от най-добре пазените тайни на френската кулинария и надниква в свят, в който любовта към добрата храна и качественото вино е начин на живот. И ако някога сте си задавали важни въпроси, като например каква е тайната на съвършения омлет, как се става инспектор на най-престижния кулинарен гид в света и кое е най-ароматното френско сирене, най-после ще намерите отговори. Предстои ви незабравимо изживяване в компанията на истински ценител и познавач, не го пропускайте.

Ключови думи: С ухание на вино, 18 юни - Ден на пикника, Любовта е вино и шоколад, Отново Прованс

от илияна нейкова / дата: 23 апр 2012

Може ли да намерите книгата? Много бих желала да си я закупя.
iliyana.neykova@me.com

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Чрез "Френски уроци" имаме шанс да "попътуваме" из Франция и да "дегустираме" различни храни и напитки, характерни за различните региони.

Прочита на книгата ни дава възможност да погледнем на храненето не просто като част от ежедневието, а като изживяване и прекрасна емоция.

Препоръчвам книгата и ви уверявам, че "пътуването" си заслужава. Bon voyage!

Нели Павлова, Хеликон София - България

Боже, докъде ли не води глобализацията - френски уроци от англичанин?!Да!При това въпросният англичанин Питър Мейл, пътешественик по призвание, е съчетал  английски хумор с прелюбопитни гастрономически удоволствия от Франция. Имаме уроци не само за типични кулинарни изкушения, но и действително получаваме обещаните приключения с нож, вилица и тирбушон.“Образователния процес“ на Мейл ни показва свят, в който изкуството да си доставиш опияняваща наслада от всеки детайл, свързан с храната , е изведен до съвършенство похват. Така разбираме защо се налага литургия в чест на трюфела и как се става кавалер на сиренето  на панаир в Ливаро. Ключовите думи за тази книга са забавление, откривателство и добър апетит.

Таня Велчева - Хеликон Стара Загора