Българска традиционна кухня

Автор: Илиян Димитров

Коментари: 0

Издател СофтПрес
Брой страници 560
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 773 грама
Размери 16x23
ISBN 9786191511792
Баркод 9786191511792
Категории Кухня. Хранене и готвене, Хоби и свободно време, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 11.99 лв.


Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 19.20 лв.

Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни.
Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарте са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.
И до днес ястията от националната ни кухня остават предпочитани за всяко поколение, защото в тях се крие онази невидима подправка на традициите, която прави вкуса неповторим.
В Българската традиционна кухня е събрано най-доброто от кулинарната ни история. Тук ще откриете:
- над 1500 рецепти, групирани по категории
- практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята
- любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници - Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.

Ключови думи: Вечеря за двама, 10 август - Ден на готвача, Коледа е вкус и аромат, Вкусно с обич

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg