Седемте сили

Автор: Алекс Ровира
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Хеликон
Преводач Лора Атанасова
Брой страници 152
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 119 грама
Размери 11x16
ISBN 9789542984252
Баркод 9789542984252
Категории Приложна психология, Книги, Самопознание и самопомощ

"Величието на човешките същества се измерва с това, което те са способни да дадат от себе си."

Без предизвикателства не можем да пораснем.

Страхът от провал разрушава живота. Осмели се да превърнеш мечтите си в реалност! Да покажеш на света кои си всъщност! Упражни силата, която пазиш в душата си, не онази, която се ражда от самодоволството или от страха, защото това е силата, която владее Нул. Говоря ти за друга сила, за онази, която се проявява, когато осъществяваме мечтите си чрез страст, и за постоянството и търпението, които променят реалността и създават нови обстоятелства, за да e бъдещето по-различно, по-добро, плодотворно и смислено..."

Думи на стария крал

Ключови думи: Най-продавани от 2018 година, Ден на испанския език, Творци на добрина

от Николай Димов / дата: 21 яну 2019

Това е книга, която драматично промени моя живот! Невероятна, разтърсваща, изобилстваща от гениално поднесена мъдрост. Ако копнеете за нещо повече от живота, подарете си я и ѝ се насладете напълно!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

След като Издателство Хеликон предприе представянето пред българските читатели на няколко книги от световния автор на мотивационна литература Алекс Ровира, той става все по-популярен и бързо намира своите читатели. Новата му книга „Седемте сили“ представлява ново продължение на същите идеи, които му носят успех през последните години. Ровира е автор на общо шест книги, които са достигнали до милиони читатели по цял свят. Причината за това може да се крие в несигурността на епохата ни и нуждата от думи, които дават надежда или ни учат на твърдост. Така или иначе изданията за самопомощ и самопознание станаха наистина популярни именно в нашия ХХI век и хора от различни възрасти и с различна култура и образование не се притесняват да ги четат. Алекс Ровира е автор в направлението приложна психология, най-активната част от науката за човешката душевност. Той е роден през 1969 година, живее и работи с Барселона, води семинари по иновации и творческо мислене и нарича себе си психономист, термин, с който се означава някой, който управлява душата. Може би синоним на манипулатор, но в добрия смисъл. „Седемте сили“ е загадъчно заглавие, което отвежда към силите, скрити вътре у нас, не някъде навън. Те са тези, към които трябва да се обърнем, когато имаме нужда от помощ, когато изпаднем в депресия или просто искаме да постигнем успех. Психическото и физическо здраве е заложено поначало у всеки човек. Ключът към него обаче понякога е скрит. За да стигне до него, човекът трябва да положи усилия. Няма промяна без болка.


Смелост, отговорност, целенасоченост, смирение, увереност, любов и сътрудничество са имената на тези сили, към които личността ни трябва да се стреми и постига, за да умее да се справя с предизвикателствата и да се превърне в добър лидер. В „Седемте силиАлекс Ровира привежда примери от живота на типични за Средновековието исторически личности, чрез които ни тълкува приложението на изброените добродетели, необходими ни както за изграждането ни като личности, така и за оцеляването ни в днешния свят..

Хеликон

Aлекс Ровира (1969) нарича сам себе си „психономист” – термин, роден от съчетанието на психея (душа) и номиа (управление, ръководство). Работил е като икономист, преподавател, консултант и лектор от международна величина. Ръководи курсове и семинари по иновация, управление на промяната, управление на таланта, управление на човешките ресурси и на креативното мислене, предназначени за ръководни кадри в бизнеса. Написал е шест книги, издадени в повече от два милиона екземпляра и преведени на 37 езика: „Вътрешният компас”, „Лабиринтът на щастието”, „Добрият късмет” (преведена на български език), „Седемте умения”, „Думи, които лекуват”, „Добрият живот”. Съвсем наскоро излезе от печат и седмата му книга „Добрата криза”.