Отвъд реалността и утопията. Публицистика на аутсайдера

Автор: Гавраил Панчев

Коментари: 1

Издател Литературен-Форум
Брой страници 279
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 306 грама
Размери 13x20
ISBN 9789547401150
Баркод 9789547401150
Категории Есеистика. Публицистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Сборникът "Отвъд реалността и утопията" съдържа статии, публикувани в сп. "Философски алтернативи", в. "Литературен форум","Литературен вестник", интернет страници - „Ценности и общност", и др. Жанрът на сборника трудно би могъл да се дефинира само като публицистичен, тъй като текстовете в него предлагат и философски поглед върху теми като език, образование, революция, идеологии, метафизика и т. н. Статиите също така се опитват да създадат нова теория на публицистиката, базирана върху философията на аутсайдера. Тази теория следва да се осмисли като алтернатива, от една страна на концепцията, респ. практиката на лидера-публицист, на второто Аз или на заместника на съответния партиен вожд в медиите, и от друга: като алтернатива на конформистките изяви на дипломираните експерти в същото поле.

Гавраил Панчев е автор на 10 книги. Най-новите от тях са: „Бай Ганю. Невероятни разкази за един съвременен българин" от Алеко Константинов: власт и знание - сборник есета и статии, три издания и Алеко Константинов. Биография в три тома.

от Валя Стефанова / дата: 12 апр 2019

Интересен и неконвенционален поглед.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg