Геология за всеки

Автор: Всеволод Курчатов

Коментари: 3

Издател Пенсофт
Брой страници 376
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 631 грама
Размери 23.5x16.5
ISBN 9546420948
Баркод 9546420948
Категории Геология, Природо-математични науки, Природни и точни науки, Книги

Във второто преработено и допълнено издание на "Геология за всеки" са разгледани позицията на Земята като планета, хипотези за произхода й и нейния състав (основни минерали и скали), процесите (вътрешни и външни), които ги формират. Описват се различните тектонски движения на земната кора - земетресенията, вулканизмът, и нейната история -еволюцията на кората, на организмовия свят (фауна и флора), довели до създаването на сегашния облик на Земята.
Достъпността на геоложките знания, логичността и последователността на изложението, многобройните фигури и цветните приложения правят книгата изключително полезна и необходима за широк Кръг читатели - любители естественици, гимназисти, особено в горните курсове на гимназии и на техникуми с природонаучна насоченост, помагало за учители по география, биология, екология, история. Може да се ползва от студенти на различни ВУЗ - геолози, географи, археолози, еколози, почвоведи, строители, архитекти и всички, които имат желанието да научат нещо повече за планетата Земя.

от Администратор / дата: 03 юни 2016

Цената е коректно отразена - 18,00 лв.

от Anais / дата: 02 юни 2016

Колко струва книгата ?

от въпрос / дата: 02 юни 2016

Колко струва книгата?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Уви, Светът не е сътворен от Бог, както ни учи Библията. И може би е за добро, защото само в твърдата обвивка под краката ни - литосферата, многообразието от форми, комбинации и взаимодействия е невъобразимо по размери и нюанси. А продуктите - минералите и скалите, са не по малко красиви от цветята.
Какво е било много преди нас?


Какво се случва сега под краката ни?


Какво предстои?


Научете това и още стотици интересни факти, блестящо и достъпно предстаени от Всеволод Курчатов.

Владимир Тодоров, Хеликон Витоша

Авторът е роден през 1949 г. в София. Завършва специалност Геохимия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Сега е главен асистент в Геолого-географския факултет на Софийския университет и уредник на музея "Минералогия, петрография и полезни изкопаеми". Работи в областта на нерудните полезни изкопаеми, метеоритите и определяне на веществото на археологическите находки. Експерт по скъпоценни камъни. Има издадени над 25 публикации и две книги.