Регистрация Вход

Пред пепелището на нестаналото българско общество

 • 4.00 Рейтинг: общ рейтинг: 4.00 (27)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: Отминалите няколко години ни поднесоха поредната сцена на българския "преход": наблюдавахме още една "революция", наречена борба с олигархията и смяна на "системата", в която една част от господстващата върхушка, временно загубила властта, впрегн ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 13.00 лв.

Анотация

Отминалите няколко години ни поднесоха поредната сцена на българския "преход": наблюдавахме още една "революция", наречена борба с олигархията и смяна на "системата", в която една част от господстващата върхушка, временно загубила властта, впрегна присъдружната си медийна, политическа, икономическа и криминална прислуга за борба с другата олигархическа разцветка, като за целта бяха мобилизирани и хвърлени като площадно пушечно месо жертвите на олигархията, искрено убедени, че действително им е дадена историческата дума и шанс за действие. Изглежда на тях още не им е ясно, че във вече установения обществен модел тям е отредено да бъдат единствено декори, а не актьори на собствения им живот. И тъй като пушилката на приказката за наивници, наречена "преход" все пак бавно започва да се сляга, сред отровните й миазми мержелеят видимо сивите очертания на един нов свят, в който мнозина започват инстинктивно да усещат, че са предопределени да бъдат в основата, а не на върха на хранителната верига. Оттам трескавото мятане и безразборното търсене на изход "искаме нови избори, нов парламент, друго правителство, намаляване на депутатите, увеличаване на "гражданския" контрол; да ги заменим с "народа"; да сменим тази избирателна система с онази, този с онзи, да отменим парламентаризма, да го заменим с пряка демокрация; партиите са негодни, да ги заменим с "личности"; трябва да се смени "системата", не знаем с коя, но трябва; не ви признаваме "прехода", искаме друг "преход".

Не, вече е късно: шлюзовете на историята се затварят.

изпрати мнениеМнения за книгата (8)

Подреди по:
 • докладвай

  Не съм я чел все още, но като обществен анализатор Иво Христов е може би най-сериозното име в България. Той е абсолютно НЕполиткоректен и дори скандален в тезите си, но досега така и не се намери някой сериозен авторитет, който да го обори с реални аргументи. Обикновено се ограничават с лепене на етикети "червен боклук" и подобни прояви на интелектуална немощ в реториката (макар професорът реално да е много по-десен и консервативен от неотроцкистки ментета като "Да, България")

 • докладвай

  Браво на Кирил-коментар №5-Изпепеляващо наивен ГЛУПАК си Кире.
  Кириле, дядо ми ми казваше - мери се с някого с твоите си дела.
  Като сложиш своята книга до книгата на проф. Иво Христов, тогава ще се порадвам на твоя коментар.
  Бъди здрав!

 • докладвай

  Като река да я пипам, аз имам дилаф , не си турям ръката, а отдалеч я хващам с железен дилаф - така няма да ме хапе.

 • докладвай

  Изпепеляващо наивна книга, сякаш сглобена с изрезки от вестниците. Нищо ново под слънцето не казва, а опитите за анализи, са толкова плоски, че чак ме размиват.

 • докладвай

  Знаем кой е Другарят Професор и откъде идва, моля ви се!!!!!. Един от новите червени еничари......!!!!!. Хайде де, не сме наивници!!!!.

 • докладвай

  Уважаеми Господа,
  Да, книгата си заслужава вниманието, но само за мислещи и анализиращи хора!!!. Всичко това е предварително предсказано и анализирано от г-н Г. Ифандиев и то точно по време и в развитие. Така, че нищо ново под слънцето.

 • докладвай

  Ее най-накрая от кога я търся тази книга.Мислех си че нарочно не стига до масовия потребител.Браво на професора аргументиран както винаги.

 • докладвай

  Най-накрая книгата стигна и до нас в София! Горещо препоръчвам тази книга на всеки един умен, мислещ и образован българин. Професора както винаги е брилянтен. Точен, аргументирам, описва положението на България, такова каквото е, а не рисува розови сънища за наивници. Колкото повече хора прочетат тази книга и я разберат, толкова по-голям шанс има България да оцелее.

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg