Регистрация Вход

Пред пепелището на нестаналото българско общество

 • 4.00 Рейтинг: общ рейтинг: 4.00 (19)
много слаба слаба добра много добра страхотна
Наличност: ДА Доставка: 3 дни

Анотация: Отминалите няколко години ни поднесоха поредната сцена на българския "преход": наблюдавахме още една "революция", наречена борба с олигархията и смяна на "системата", в която една част от господстващата върхушка, временно загубила властта, впрегн ... прочети още

Хартиено издание

Цена:: 13.00 лв.

Анотация

Отминалите няколко години ни поднесоха поредната сцена на българския "преход": наблюдавахме още една "революция", наречена борба с олигархията и смяна на "системата", в която една част от господстващата върхушка, временно загубила властта, впрегна присъдружната си медийна, политическа, икономическа и криминална прислуга за борба с другата олигархическа разцветка, като за целта бяха мобилизирани и хвърлени като площадно пушечно месо жертвите на олигархията, искрено убедени, че действително им е дадена историческата дума и шанс за действие. Изглежда на тях още не им е ясно, че във вече установения обществен модел тям е отредено да бъдат единствено декори, а не актьори на собствения им живот. И тъй като пушилката на приказката за наивници, наречена "преход" все пак бавно започва да се сляга, сред отровните й миазми мержелеят видимо сивите очертания на един нов свят, в който мнозина започват инстинктивно да усещат, че са предопределени да бъдат в основата, а не на върха на хранителната верига. Оттам трескавото мятане и безразборното търсене на изход "искаме нови избори, нов парламент, друго правителство, намаляване на депутатите, увеличаване на "гражданския" контрол; да ги заменим с "народа"; да сменим тази избирателна система с онази, този с онзи, да отменим парламентаризма, да го заменим с пряка демокрация; партиите са негодни, да ги заменим с "личности"; трябва да се смени "системата", не знаем с коя, но трябва; не ви признаваме "прехода", искаме друг "преход".

Не, вече е късно: шлюзовете на историята се затварят.

изпрати мнениеМнения за книгата (4)

Подреди по:
 • докладвай

  Знаем кой е Другарят Професор и откъде идва, моля ви се!!!!!. Един от новите червени еничари......!!!!!. Хайде де, не сме наивници!!!!.

 • докладвай

  Уважаеми Господа,
  Да, книгата си заслужава вниманието, но само за мислещи и анализиращи хора!!!. Всичко това е предварително предсказано и анализирано от г-н Г. Ифандиев и то точно по време и в развитие. Така, че нищо ново под слънцето.

 • докладвай

  Ее най-накрая от кога я търся тази книга.Мислех си че нарочно не стига до масовия потребител.Браво на професора аргументиран както винаги.

 • докладвай

  Най-накрая книгата стигна и до нас в София! Горещо препоръчвам тази книга на всеки един умен, мислещ и образован българин. Професора както винаги е брилянтен. Точен, аргументирам, описва положението на България, такова каквото е, а не рисува розови сънища за наивници. Колкото повече хора прочетат тази книга и я разберат, толкова по-голям шанс има България да оцелее.

Кирилица:
Попълнете текста от картинката

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

 1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
 2. Написани само с главни букви
 3. Написани на латиница
 4. Съдържащи препратки към други сайтове.

За всякакви други въпроси или коментари моля изпращайте на service@helikon.bg