Планетата на щастието: Думи за медитация

Автор: Любомир Розенщайн
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 9

Издател Колибри
Брой страници 160
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 188 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191501335
Баркод 9786191501335
Категории Приложна психология, Книги

„Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за вътрешната сила и нейния източник дълбоко във всеки от нас. Любомир Розенщайн, НЛП-майстор и йога-майстор с дългогодишен опит в променените състояния на съзнанието, възражда магическата, позната от древността сила на думите да променят психичните състояния и да водят към спокойствие, равновесие, светлина и увереност, така необходими ни днес. Това е книга, която дава подкрепа и вдъхновение, когато си в труден или тъмен участък от пътя. Това е още и книга за психологията на вътрешното кино: за възможностите сами да избираме пътеки в живота във всеки момент от линията на времето, където ние решаваме как да изпращаме миналото и как да посрещаме бъдещето си сега – за да бъдем по-успешни, по-добри и повече себе си.
„Планетата на щастието: думи за медитация“ е книга за нови, вълнуващи и далечни хоризонти. Те са скрити и спотаени в нас и чакат да станем откриватели. Достатъчно е само да насочим поглед към тях, да чуем отново техния зов и да усетим – съвсем както в детството – радостта, нетърпението, дори тръпката да започнеш да живе- еш наистина на тази планета, която често ни се струва във всекидневието само територия на тъмнина, болка, мъгла, страдание, но може да бъде със сигурност и изпълнената с ярки цветове, удивителна планета на щастието.

от Пепи Димитрова / дата: 18 юни 2013

Очарована съм от книгата - крачка напред към умиротворението на душата и вдъхновение в ежедневието.

от Калина Николаевска / дата: 06 юни 2013

Много, много разочароващо!!! Първата му книга бе относително добра. Чудя се дали много от коментиращите са чели, въобще нещо истинско и стойностно... Все пак въпрос на мнение и вкус към литературата...Нищо лично....

от Людила Митъркова / дата: 19 май 2013

Житейският ни опит е такъв, какъвто е благодарение на нашите възприятия и убеждения. Когато ги осъзнаем и променим, ще променим и своята реалност.
Л. Розенщайн ни дава информацията и инструментите за
този процес."Планета на щастието" предлага помощ, насока и забележителна мъдрост. Тя не е просто книга за релаксация. Със своя жив и богат език авторът ни насочва към концентриране върху вътрешното разширяване на ума и сърцето.

от Жеко Желев / дата: 19 май 2013

Колибри никога не са ме разочаровали.
А с тази книга ме спечелиха завинаги.
Няма по-добри от тях!

от Yoga Shanti / дата: 18 май 2013

"Планетата на щастието" е за всеки, който е готов да приеме различния поглед към себе си и света. Това е поглед, който се търси и гради с времето. То е като изкачването, при което с всяка крачка разкриваш все по - голям хоризонт, но докато не стигнеш върха не виждаш цялата картина.
За тези в подножието - картината е една, за тези на различни етапи от пътя - друга, а когато стигнем върха разбираме, че има само един възможен образ - цялостния.
Фрагментарността на мисленето, води до намалено "зрение" и затъване в категориите "добро-зло", "хубаво-грозно" и т.н. Това мислене е лишено от въображение, свобода и интуитивност.
Не съжалявам за нито една купена и прочетена книга - търсещият открива ценното зрънце истина навсякъде, въпрос на "поглед" :)
Мир!

от Наталия Маринова / дата: 18 май 2013

Според мен, за да усетиш и разбереш тази книга, трябва да си на еднакви честоти с автора й. За да излезеш от комфортната си зона, трябва първо да се... завърнеш към себе, да опознаеш, приемеш и обикнеш вътрешния си свят. Едва тогава сетивата ти възвръщат силата си, за да доловиш многоликото щастие, което ти дава животът на тази Земя, да му се насладиш и да го споделиш със себеподобните си. Защото само то пречиства и просветлява битието ти истински. Харесвам интелигентния стил на писане на г-н Розенщайн, добронамерения му и спокоен тон, оптимистичните послания, художественото оформление на книгата. Пожелавам му Музата и Добротворството да не го напускат нито за миг. )

от Иве Лина / дата: 17 май 2013

Попадайки на отрицателни коментари, относно книгата на Любомир Розенщайн, бях крайно изумена. Това не е просто поредната похабена хартия, това е един учебник. Учебник, а дисциплината е „доброта” и разбира се, нейното следствие „щастие”. Моето мнение е, че нито един стойностен и интелигентен човек не би подминал „Планетата на щастието” , напротив- тя е достойна да се превърне в част от нашето ежедневие, да си препрочитаме отделни фрагменти от нея и зареждайки се с положителна енергия да посрещнем деня.

от Милена Милева / дата: 17 май 2013

Предполагам, че с г-жа Соня Владимирова ще бъдем представителна извадка, която в пълна степен отразява полярността в обществото ни. :)
Защото обратно на нейното мнение намирам книгата за едно от най-стойностните неща написани от български автор по темата, които са излизали на пазара в последните години. Във време, в което "духовността" се ползва едва ли не като майонеза (най-вече за да прикрие както пълното й неразбиране, така и да подобри вкуса там където той изобщо липсва), се явява една книга, която не просто е стойностна. Тя е поднесена с вкус, разбираемо, с дълбоко и истинно разбиране на понятията. Едно от най-големите й достойнства виждам в това, че идеите й са практично приложими, и носят заряд, който всеки би могъл да превърне в собствен ресурс. Авторът ни води с много любов, търпение и осмисляне на понятията към една планета, достъпна за всеки от нас, във всеки момент от живота ни - тази на щастието. Горещо препоръчвам книгата на всеки, който определя себе си като "търсещ" човек. Авторът със сигурност е такъв, макар че нямам удоволствието да го познавам лично. Във времена, в които знайни и незнайни "духовни водачи" се опитват да бъдат "преводачи" на "мъдрости и истини", Любомир Розенщайн застава пред всички нас с образованието, интелекта и личния си опит. Във времена, в които целта е да ни превърнат в зависими и безлични последователи, г-н Розенщайн ни сочи пътя към Свободата на личността. Факт, който за мен е достатъчен, за да го последвам. Какво ще реши всеки един от вас е въпрос на свободната ви воля, но аз горещо вярвам в непогрешимия усет на българския читател, в интелекта и вътрешната мъдрост, които притежава един от най-древните народи в света. Желая успех на всички ви!

от Соня Владимирова / дата: 15 май 2013

Съжалявам, че купих книгата. Много, много слаба. Според мен бездарен опит за приложна психология, философски размисли, спомени на автора и тяхното интерпретиране, релакс и наслада. За пореден път се убеждавам, че сигурно е нужно желание за да се напише книга, но в никакъв случай то не е достатъчно, за да се напише мъдра, увлекателна и ценна книга!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Любомир Розенщайн изследва в продължение на повече от 20 години западните и източните подходи към вътрешния свят на човека и използва езика като инструмент за окуражаване, мотивиране и промяна. Сред неговите учители са съоснователят на НЛП Ричард Бендлър и световноизвестният хипнотизатор Пол Маккена. През 1996–97 г. Любомир Розенщайн води първите семинари по НЛП в България. Основател е на Радиото и Общността за личностно развитие ChangeWire. В тази уникална и вдъхновяваща книга той не само описва своето пътешествие към вътрешната свобода, но и помага на читателя да овладее съзнателно собствената си реалност и да поеме по нови, полезни, вълнуващи посоки в живота си.