Пчелата

Автор: Оура Лов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 34

Издател Бард
Брой страници 320
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 344 грама
Размери 12x20
ISBN 9789546554291
Баркод 9789546554291
Категории Приложна психология, Книги

"Да позволиш на някого да си тръгне, не означава да го загубиш. Връзката между двама души е само тяхна и никой не може да застане между тях - нито времето, нито разстоянието, нито религията."

Всичко е любов...
Има любов, която не забелязваш, защото мимолетно просветва в баналността на дните и не оставя следа. Има такава, която те връхлита като торнадо. Има и такава, която се колебае да прекрачи прага на настоящето. Ала има любов, която променя съзнанието и срива стени. Тази любов те кара да страдаш или те оставя без дъх от щастие. Веднъж те води, друг път е сляпа - убива те, за да те възкреси. Такава любов не можеш да пренебрегнеш - тя просто те намира. Когато се случи, знаеш, че животът ти няма да е като преди. Това е любовта, която остава, дори някой ден да си тръгне от теб. Където и да отидеш, я носиш със себе си. За тази любов си струва всяка саможертва. Тя идва, за да ни промени, и само от нас зависи дали ще ни възвиси, или погуби. Такава любов ни дава силата да преодоляваме препятствия, доближава ни до Създателя, превръща ни в чудотворци.

Ключови думи: Доказано добри книги, Модерно е да се чете това, В търсене на щастие, Бели и червени, Вдъхновение за пролет, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2021, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Нехудожествена литература 2022, Обичаме да четем

от Мария Вълканова / дата: 10 сеп 2021

Имах такива очаквания за тази книга. Казаха ми, че трябва да я прочета, защото съм точно в такъв етап от живота си. Обаче страшно съжалявам,че така си загубих времето. Всичко в нея беше елементарно описано, на много нисък стил ,пълен хаос ит към сюжет. В същото време не стават ясни някои места,на които се намират или жевеят героите. Глупав край и така нататък. Замисълът е бил добър, но нищо не се е получило. Ако го беше писал др писател можеше да се получи нещо наистина красиво

от Innsey / дата: 22 юни 2021

Книгата не е за всеки! Тя, ще бъде разбрана и оценена само от определени хора. Тези, за които е писана. Благодаря на авторката за този подарък!

от Филип Бориславов / дата: 30 сеп 2020

Започнах да чета книгата, но ми беше много трудно да прелистя повече от десет страници от нея. Стилът на писане на авторката буквално ми беше изключително скучен и елементарен, с което ме загуби като читател. Лично за мен в книгата има прекалено много и дълги ненужни описания, вместо историята да се разкрива чрез действията и решенията на героите. Не препоръчвам, въпреки че самата тематика ми е интересна.

от Диан Монев / дата: 16 юли 2020

Това бяха най-слабите 50 страници,които съм чел в живота си. Толкова евтино и безвкусно написано. Когато изтрих книгата от моя Киндела се почувствах "пречистен"

от Ираида / дата: 18 яну 2020

Прочетох я за няколко дни, лесно написана... но честно казано не ми допадна грам... Странен сюжет, нереалистичен, празни приказки, и цитати на Петър Дънов. Не препоръчвам.

от Бю / дата: 21 сеп 2018

Наистина прекрасна книга.Кара те да вярваш в истинската любов.

от Борислава / дата: 28 авг 2016

Книгата е уникална.Вярно,че има неща,които съм ги чела и в друга книга,но поздравления за авторката.Накара ме да се замисля за много неща...

от Бебе / дата: 13 юли 2016

В коя глава е популярният цитат Има любов, която не забелязваш, защото тя толкова леко докосва студенината на ежедневието, че не би могла да го промени, ако някой не и подаде ръка. Има любов, която връхлита като торнадо и след нея остават само разбити мечти и остатъци съществуване.

от Anjelika / дата: 08 май 2016

Книгата много ми хареса. Хареса ми историята, всички факти и учения, беше много интересна. Поздравления ! :)

от Наташа Георгиева / дата: 21 яну 2016

С една дума - книгата изобщо не става! Посредствен и елементарен стил, не може да заинтригува по никакъв начин. Заблудих се от анотацията й, която по никакъв начин не се вързваше със стила на книгата. След проверка в нета се оказа, че текстът е изплагиатстван. Ето линк за справка: http://Линкът е изтрит от администратор.

от бурчин а. / дата: 20 яну 2016

съъъпер

от Ема / дата: 19 яну 2016

По-скоро тази книга бих я нарекла опит за роман и опит за системизиране на предложени ни знания за духовните близнаци и партньори, събрани от нета и съответната езотерична литература. Началото е силно и обещаващо. Докато се стига до десетки страници обяснения, които могат да бъдат прочетени в нета. Много беден и скован стил. Липса на задълбоченост и реализъм в образа на героите. И това което ми направи най-неприятно впечатление е премълчаването, прикриването на героите, че са българи. Хаотична книга, в голямата си част събрани от нета описания за духността.

от диана панайотова / дата: 04 яну 2016

Книгата е уникална , много завладяваща . Любовта блика от страниците ,Благодаря за удоволствието да четеш нещо истинско. Споделих я на приятел , който ми се обади специално да ми благодари , за предоставената книга

от Ди / дата: 27 дек 2015

Посредствена книга. Предисловието е по интригуващо от романа. Негативна. Банално ежедневие . Странна смесица на имена , герои, които са без народност и такива с народност . Неуспешен опит за роман. Имах други очаквания. Спирам на втора глава .

от До 16. Рима / дата: 30 ное 2015

До 16. Рима, виждам, че вие сте една от ценителките. Със съжаление отбелязвам, че четенето на подобен род книги, не влияе добре на граматиката ви! Може би е време да почетете малко и учебници по български език, а после (защо не) и някоя класика ;)

от [email protected] / дата: 29 ное 2015

Книгата е страхотна .

от Оura Love / дата: 24 окт 2015

Благодаря ви за коментарите! Наистина е трудно да се харесаш на всички- на практика е невъзможно. :)
Аз не очаквам одобрение - 100% , но това не ми пречи да обичам всички ви!
Радвам се, че съм докоснала част от вас!
За тези, които искат да се свържат с мен, могат да го направят на: [email protected]

от Диана / дата: 19 юни 2015

Започнах книгата и спрях там ,където героинята среща героят на почивката си. Даже много четох. Езикът и стилът на авторката е сякаш от 18 век, беден, абсолютно накъсан, без никакаква интрига, без нищо завладяващо - едно есе за времето би ми се сторило по-увлекателно. Тази авторка си няма представа за реалността, за учене в колежи, както и как се работи по 3 работи наведнъж - имената Бен и Пит са английски, но от къде е тази оура лов? Поне в началото започва адски банално и аз лично не бих си губила времето да продължавам натам. Така че мнението ми е само за началото (което би трябвало да е най-силно, за да те "грабне").

от Рима / дата: 01 мар 2015

Книгата е магия ,само за истински ,ценители!Благодария на афторката :)

от Красимира / дата: 08 ное 2014

Кога ще излезе, втората книга на авторката?

от Петя Петрова / дата: 01 ное 2014

Слабо произведение от литературна гледна точка и някъде до около 100 стр. е меко казано банална. По -нататък авторката поставя много важни теми, за всеки, който се интересува от духовно израстване. Благодаря й, че ми напомни за тях. Ако мога да й дам съвет, той е да задълбочи същинските духовни въпроси, но без да ги поставя на фона на роман.

от Емона / дата: 25 сеп 2014

Всяка любов, и изобщо всеки миг ни променя.
И...дори и Иисус не е обичан от всички....
Няма как всички същества да ви обичат,
подобна цел или мечта на Земята е пагубна.

от Любомира / дата: 10 сеп 2014

Отговор към коментар N. 10 - Патриция, имах същия въпрос, защото исках да прочета отзиви и в чужди форуми за книги. Но видях коментар 4 (Таня) е написано, че авторката е българка. Явно Оура Лов е неин творчески псевдоним.

от Невена / дата: 19 авг 2014

Не разбирам защо трябва да се омаловажа работата на когото и да било. Хората сме прекалено различни, за да може да се довериме на чуждото мнение, особено когато става въпрос за книги. Това дали една книга ще се хареса много зависи от момента, в който се намира читателят, от това какво е преживял и как възприема живота и случващото се около него. Хубаво си имаме една поговорка, че за всеки влак си има пътници. Така и за всяка книга си има читател. Отдавна исках да прочета "Пчелата" и много ми хареса. Има много истина в написаното.

от Патриция / дата: 18 авг 2014

Моля всички, които са чели книгата, ако им е възможно да ми напишат автора и заглавието на книгата на английски език или съответно на латиница! Благодаря Ви предварително!

от Tsvet4e / дата: 15 май 2014

Много се надявам да я намера ,някъде да я прочета онлайн ,хареса ми представянето на книгата :) Мандинска ,аз четох петдесет нюанса сиво ,но не ми хареса изобщо ,подлъган се по коментарите за книгата ,но за мен е пълна порнография :(

от Ел / дата: 30 апр 2014

В един много емоционален за мен момент влезнах в книжарницата с мисълта да НЕ си купувам Пчелата, но лутайки се между книгите отново се върнах към нея, защото любопитството ми надделя. Прочитайки първите страници открих себе си в книгата и се радвам, че има толкова чисти души, които смело се разкриват пред читателите.

от Катя Мандинска / дата: 03 апр 2014

Днес си купих книгата, заедно със следните заглавия - Тритомника Петдесет нюанса, Споделен живот и Животът няма свършване. Отдавна исках да си купя Пчелата, точно поради мнение в мрежата. Толкова ме заинтригува , че започнах да преследвам книгата, докато си я купих. Разбира се всеки има различен вкус и винаги ще има хора, които сеят негативизъм по сайтовете, няма значение за какво - снимки, произведения, коментари, дори природата и :) книги. Не може всичко да се харесва от всички, но когато едно мнение е толкова претенциозно като това на Нина, мирише на преднамереност в противен случай, нямаше да има нужда да се удря никой автор по главата с книгата му, защото един човек не е абсолют и мнението ме не е критерий :) Като човек, който екслоатира словото казвам - Благодаря на всички, които харесаха, следователно имаме допирни точки и благодаря на всички, които не хареса, ако нямаше такива щях сериозно да се притесня.

от Христиана / дата: 02 апр 2014

Книгата е чудесна, пътеводна светлина от която извира много любов и хармония.

от минерална вода / дата: 19 мар 2014

На мен книгата не ми допадна.

от Таня / дата: 18 фев 2014

Нямах намерение да коментирам. На пазара книгите са като различни ордьоври. Можеш да избереш това, което ти се "похапва". Позволих си да пиша,защото попаднах на тази книга в интернет и реших да я проуча преди да си я купя като всеки скептичен българин. Попаднах на мнението на Нина навсякъде, където влязох. Благодаря ти Нина, защото заради теб така натрапчиво ми се прииска да видя, за какво иде реч. Когато един ден я видях, отворих я и се зачетох. Исках да ти вярвам, че книгата не става, но уви..., в простичките книги се крият най-големите тайни понякога. Горда съм, че авторката е българка и се срамувам от хора като теб, които искат да почернят и малкото хубаво, което ни остава. Идеята в книгата да даваме, това което най-добре правим на другите е еволюционна идея и искам да разбера ти какво даваш на хората, освен злоба.
Книгата е прекрасна, но ще я разберат хора с чисти сърца както е написала и авторката. Браво ОУРА! Очакваме още от теб!!!

от Десислава / дата: 02 фев 2014

Определено тази книга не е за всеки, започва уау, същинската част е малко нереална и изнервя читателите, които са далеч от невидимото за очите. Има красиви цитати от книгата, а който му хареса му се иска да срещне такава любов...

от Нина / дата: 23 яну 2014

По-елементарно писане едва ли съществува в световната литература. Най-искреното ми жеалние, четейки тази...претенция за книга, беше да ударя т.нар. "авторка" с безумното й произведение. Най-големият литературен шок, който някога съм преживявала

от Красимира / дата: 05 ное 2013

Невероятен езотеричен роман.Препоръчвам я на всички които търсят истинската любов.

- А каква е тайната на истинската любов?
-Любовта се проявява в живота извън времето и пространството.Не можеш да обичаш някого,с когото не си имал връзка в миналото.Любовта между хората не се проявява само в един живот.
Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат,а не само едно.

Наслаждавате се на невероятната книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

В „Пчелата” се разказва за отношенията на българката Рая и Оуз – младеж от Измир, Турция. След срещата им и двамата не са същите, но Рая заминава със семейството си за Африка и обучението й от шаманката Халу променя не само нейния живот.


Романът ме докосна, много увлекателно са поднесени житейските истини. Това е книга за любовта с главно Л, която идва на сто години  веднъж, любов отвъд пространството и времето...


Безкористната любов е способна да забравя и прощава слабостите на другите и да вижда във всеки само красота и уникалност.

Мая Владимирова, клиент на Хеликон Шумен