Дългата разходка

Автор: Стивън Кинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 9

Издател Бард
Брой страници 320
Година на издаване 2005
Корици меки
Език български
Тегло 299 грама
Размери 21x14
ISBN
Баркод
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Най-популярният автор на книги на ужаса за всички времена най-добре знае какво ви плаши и защо. “За мен страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока”, казва Стивън Кинг.
Невероятните му сюжети примамват читателя в капана на ежедневието ни с достоверни ситуации и правдоподобни герои, които рано или късно биват застигнати от вездесъщото зло.
Когато става дума за хорър, Стивън Кинг няма равен на себе си.

Стивън Кинг е уникален и въздействащ писател, чиито многобройни бестселъри са синоним на съвременните романи на ужаса за милиони почитатели. Роден е през 1947 г. в Портланд, Мейн. Завършва “Английски език и литература” в Университета на Мейн. Първият му роман “Кери” е публикуван през 1973 г. и оттогава той е написал повече от 40 романа и много разкази. Писателят живее със съпругата си Табита Кинг в Централен Мейн.

Четирите карабини изтрещяха. Звукът беше оглушителен. Ехото прокънтя чак в отсрещните възвишения.
Ъгловатата, неравно подстригана глава на Кърли в миг се превърна в кърваво желе от мозък и тъкани, наоколо се разхвърчаха парченца от черепа. Това, което остана от него, се претърколи на пътя като пощенски чувал.
“Вече сме 99 - помисли си ужасен Гарати. - Деветдесет и девет бутилки бира наредени на стената и ако само една от тях падне... о, Боже... о, Боже...”

Ключови думи: Стивън Кинг, Нов сезон, нова любима книга

от Силвестър Янев / дата: 28 дек 2018

Най -възхитителната Книга на Стивън Кинг ,която съм чел силно препоръчвам за да се замисли всеки върху ценосттите от живота

от Администратор / дата: 24 ное 2014

към bookworm: Преиздаването на определено заглавие е решение от страна на издателството. На този етап не ни е предоставена такава информация. В случай, че бъде реализиран допълнителен тираж, със сигурност ще предлагаме на нашите читатели.

от bookworm / дата: 22 ное 2014

Книгата е уникална. Чете се на един дъх и показва истинската човешка природа.
Имам въпрос и към администратора: Кога книгата ще бъде преиздадена и пусната отново на пазара?
(прочела съм много старо издание, но смятам, че хората искрено ще и се зарадват).

от Марто / дата: 03 юли 2014

Невероятна книга! Прочетох я за ден и ме впечатли много силно. Образите на главните герои са изградени много истински и подробно, а приятелството между Гарати и Макврайс на фона на тази жестока игра е въздействащо. Неповторим Кинг, с негова книга не можеш да сбъркаш.

от Insomnia / дата: 17 май 2012

Невероятна книга!!!Чел съм я преди доста време,но спомените все още са доста ярки.Силно я препоръчвам. :)

от Ник / дата: 20 фев 2010

Уникална книга! Но трябва едно уточнение - наградата не е паричнал Тя е да ти изпълняват всяко желание, каквото и да е желание, дори предсмъртно желание! :)

от Ради / дата: 19 фев 2010

Поправям се- 300 страници са. Но са като на едно четене! :)
Ето едно кратко резюме по памет,понеже виждам,че няма(само че четох книгата преди 4-5 години):

Романът разказва за една ужасна игра,един вид "риалити", само че зрителите са около играчите. Времето и епохата е абстрактна.
Играта е доброволна,наградата е огромна парична. Правилата са няколко: играчите трябва да ходят ден и нощ,без да спират с определена скорост. Откажат ли се или спрат,намалят- това ги застрелват. Звучи шантаво,но е много зарибяващо.
Приятно четене!

от Ради / дата: 19 фев 2010

Съгласна съм - това е ужасът!
Не призраци,паранормални явления, мутанти.Ужасът е в човешката природа ,а Кинг знае как да го покаже.
Книгата не е дълга,може би 200 стр,но е потресаваща. Една от любимите ми,а аз съм чела не малко книги :)

от Мими / дата: 08 фев 2010

Защо няма нито едно мнение-възмутена съм:) Това е книга на ужасите,в която няма ужаси и все пак е ужасяваща.Страхотна е,само Кинг може да измисли нещо такова.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ранна лятна утрин в сърцето на Американския юг. Сто момчета, току що навършили шестнайсет, чакат старта на най-голямото събитие в живота си – Дългата разходка. За два – три дни те ще споделят света един с друг и ще вървят, без да спират, докато могат да се държат на краката си, за да достигнат една обща цел – възмъжаването. Един от тях обаче е различен.
Това е първата книга на Стивън Кинг, която прочетох. Тя ме превърна в негов фен и до сега – повече от петнайсет години по-късно – си остава най-доброто от този автор за мен.

Николина Любенова - Хеликон, София - Витоша

„Стартът е даден!“

Историята разказва за провеждане на годишно състезание по издръжливост, в което 100 момчета трябва да преминат няколко щата без да спират, докато не остане един победител.

Всеки трябва да се движи със скорост не по-ниска от 4 мили/час или ще получи предупреждение....при 4-то получено биват убивани от наблюдаващите войници...

Стряскащо, нали !Но все пак четете Стивън Кинг.

Едно голямо TV шоу , в което умират хора за радост на милиони зрители.

Теодора Накова, Хеликон Пловдив

Роден в Портланд, щата Мейн. Когато Стивън е бил двегодишен, баща му е излязъл от къщи да купи цигари и повече никой не го е виждал. Стивън е прекарал детството си в пътуване между Форт Уейн, щата Индиана, където е живеело семейството на баща му и щатите Масачузец и Мейн, където са живели роднини на майка му. В крайна сметка Стивън и Дейвид (заедно с майка си) се заселват в Дърхем, щата Мейн, където завършват средното си образование. В училище Кинг е бил запален по филмите на ужасите от 50-те години, играел е във футболния отбор и групата по рокендрол. През 1966 г. завършва училище и влиза в Университета на щата Мейн, който завършва през 1970 г. През 1971 г. се жени за Табита Спрюс, с която се е запознал и сприятелил в университета. Кинг е продал дебютния си разказ в списание за криминалета още докато е учил в училище. Той дълго не е можел да си намери работа по специалността, затова младежите се издържали само с парите, които Стивън е получавал като черноработник в промишлени перални и със спестяванията на Табита. Случайните хонорари, които Стивън е получавал от публикуваните в различни списания разкази, се оказали сериозна помощ. През есента на 1971 г. Стивън започва да преподава английски език в Общественото средно училище Хемдън, щата Мейн. Цялото си свободно време е посвещавал на работата над разказите и бъдещите си романи. Първите му два романа многократно са отхвърляни от много издателства и Кинг, доведен до отчаяние, даже изхвърлил ръкописа на единия в кошчето, но по настояване на жена си да направи последен опит изпратил извадения от боклука ръкопис в издателство Doubleday и след известно време получил чек за 2500 долара. Романът се е наричал Кери. Книгите на Кинг са издавани в общ тираж около сто милиона екземпляра и са преведени на повечето от световните езици; Кинг станал най-богатият писател за цялата история на литературата. Много от неговите романи са екранизирани. Живее в Бангора, щата Мейн.