Студентка по бохемистика се увлича по по-възрастен англичанин, който работи в България. Случването и неслучването на любовта им преминава през пътуването на героинята в страната и чужбина, но но най-значимото пътуване, което извършва е пътуването в себе си.

Дали пътят на момичето към жената е свързан с осъществяването на любовта или с откриването на приятелства и пространства?
Авторката ни разкрива изживяването на личностния катарзис на георинята си на фона на Бачково, Банско, Мелник, Прага и обществената и политическа криза в България, като умело ни води в лабиринта на душевните й търсения.

„Замайваща с очарованието на младежкото първооткривателство, книгата се чете леко и увлекателно и неизкушеният читател не забелязва подводните течения, които я изпълват. Тя е крехкото цвете, чиято красота забулва каменливата почва, върху която е израснало. И се дивим на литературното умение на начинаещата авторка с такава лекота да постига  занимателност и дълбочина.

А може би това е белег на младостта. На талантливата младост.“

Христо Димитров-Хиндо – оператор, сценарист и автор

“Почти интимно” едновременно описва и персонализира стъпките на едно младо момиче към женскостта. Езикът е невинен, развълнуван и уязвим, предлагащ бегъл поглед към жената, в която тя ще се превърне. Действието се развива в пост-комунистическа България и деликатно предизвиква успоредни промени и в начина, по който обществото възприема страната си“.

Фил Мадън, поет и писател

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg